Afbeelding
ZZP'er in de zorg

Wat zijn de nadelen als ZZP'er in de zorg?

14 juni 2020 om 06:00 Partnercontent

Als je overweegt om over te stappen en als ZZP’er door te gaan in de zorg, dan is het handig om alle feiten op een rijtje te hebben. Er zijn zeker heel wat voordelen te noemen om als ZZP’er aan de gang te gaan, maar je moet ook rekening houden met een aantal nadelen. Wij hebben de nadelen op een rijtje gezet. Niet om je af te schrikken! Maar zo weet je waar je aan toe bent.

De vastigheid is weg

Door te starten als ZZP’er is je vastigheid weg. Je moet zelf zorgen dat je voldoende klanten hebt en je moet zelf, misschien wel een aantal keer per jaar, op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Je hebt in principe geen recht op een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt en ook kosten je ziektedagen geld, want je wordt niet doorbetaald.

Een stapje harder lopen

Het kan zijn dat je voor je gevoel wat harder moet lopen. Je wilt immers niet je huidige opdrachtgever teleurstellen en je wilt graag de opdracht misschien wel voor een langere tijd behouden. Dus elk uur dat je kunt werken, werk je zodat je voldoende geld verdient aan het eind van de maand.

Je bent alleen

Je bent natuurlijk niet echt alleen, maar in je onderneming wél. Want jij bent degene die verantwoordelijk is voor alles omtrent het ZZP zijn. Natuurlijk heb je niet altijd invloed op de hoeveelheid opdrachtgevers, maar  jij bent wel degene die alleen alles moet opzetten, het werk moet verrichten en geen vaste collega’s heeft.

Buffer opbouwen

Je bouwt altijd wel een financiële buffer op in het leven, maar als ZZP’er moet je hier extra aandacht aan besteden. Het kan namelijk zo zijn dat je een paar maanden geen werk meer hebt en dan moet je wel die maanden jezelf kunnen voorzien natuurlijk! Maak een plannetje van wat je nodig hebt per maand en zorg dat je per maand wat geld opzij kunt zetten voor de magere maanden. Zo haal je bij jezelf ook heel wat druk weg, want je weet dat je altijd even zonder kan zitten als het moet.

Als dit je allemaal niet in de weg staat, dan is het ontzettend leuk om als ZZP’er in de zorg aan de slag te gaan! Want je krijgt er vrijheid voor terug. Mocht je op zoek zijn naar een leuke klus, kijk dan eens op allroundcare.nl.

advertentie
advertentie