Producten in de schappen bij de voedselbank
Producten in de schappen bij de voedselbank P. Bronkhorst

Voedselbank-winkel gaat twee keer per week open

12 juni 2020 om 07:29 Corona

HOUTEN  In verband met de coronamaatregelen bezorgde de medewerkers van de Voedselbak de afgelopen maanden de voedselpakketten bij de klanten aan huis. Vanaf eind juni stopt dat, dan gaat de Voedselbank-winkel weer open, laat de Voedselbank weten. Op dinsdag 23 en vrijdag 26 juni kunnen klanten weer bij de Voedselbank terecht om zelf hun pakket samen te stellen. 

,,In maart begonnen we met het bezorgen van alle voedselpakketten omdat we de veiligheid van onze klanten en vrijwilligers niet konden garanderen in onze voedselbank-winkel. We hebben een klein pand waar veel mensen tegelijk aanwezig zijn als de winkel open is. Dit was een tijdelijke maatregel. Inmiddels is duidelijk geworden dat we nog langere tijd te maken hebben met beperkende maatregelen waarbij het vermijden van drukte en het houden van afstand de belangrijkste zijn. 

We vinden het niet wenselijk om een jaar of langer te blijven bezorgen. We vinden het namelijk juist belangrijk dat mensen zelf hun pakket kunnen kiezen en dat gaat alleen als ze naar ons komen. Inmiddels is ook duidelijk dat supermarkten geen bron van verspreiding zijn, en mensen daar veilig kunnen winkelen. Daarom hebben we besloten weer terug te gaan naar het winkelmodel. Maar wel op een veilige manier. We gaan op 2 dagen uitgeven, op dinsdag en vrijdag. Op die manier verdelen we klanten,  vrijwilligers en het werk over 2 dagen zodat er minder drukte ontstaat. En onze klanten krijgen een specifieke tijd waarop ze verwacht worden zodat er geen wachtrijen ontstaan" aldus de Voedselbank op hun website. 

advertentie
advertentie