Poëzie aan de Slinger
Poëzie aan de Slinger Danny Keff

Poëzie in het theater

9 juni 2020 om 15:24 Podiumkunsten

HOUTEN Zaterdag 6 juni 13.30 was het zover, de inloop van het eerste Poëzie event, na de versoepelingen van de coronamaatregelen na 1 juni. Voor alle aanwezigen was het ook het eerste podium en de eerste treinreis met mondkapjes. De een na de ander mopperde over de benauwdheid en de onzin hiervan. Maar door de blijdschap elkaar weer te zien en te horen werd dit leed snel vergeten. Iedereen was blij!

De nieuwe wethouder van cultuur was er een deel van de middag bij, hierdoor zijn alle lokale dichters en een van de lokale zangers eerst aan de beurt geweest. Na de eerste pauze gaf Jan Overweg zijn eerste openbare toespraak als wethouder in Houten. Hij was onder de indruk van de talenten, gaat nadenken over 'hoe' we een Dorpsdichter vorm kunnen geven en vroeg zich af of we bij bijvoorbeeld het Sociaal Domein een andere kant kunnen inbrengen met poëzie. Die uitdaging gaan we met ons team aan.

Na de pauze poëzie en zang van dichters uit de rest van Nederland. Er waren een aantal luisteraars aanwezig, die hebben ook genoten. Zij waren onder de indruk van de Houtense gastvrijheid. De grote zaal van het theater en daar voor mogen dragen, de droom van iedere dichter en zanger. Dank aanTheater Aan de Slinger voor deze mogelijkheid. Men sloot af met een Cirkel van Liefde en een muziekstuk. Dankbare en blijde mensen gingen naar huis.

Een van de lokale gedichten:

We love

we share

we pray

we luisteren

naar de vogels

in de bomen

op de dakrand

we luisteren

naar de wilde wind

de zachte lenteregen

We love

we pray

we share

Wie een impressie wil beluisteren vind een willekeurig selectie van de voorgedragen gedichten op Facebook/Dorpsdichter Houten.

advertentie
advertentie