Hoe blijf je vlug, veilig en comfortabel fietsen in Houten? Vul de enquête in! https://forms.gle/kkCEg1Vo112azzuQ6

7 juni 2020 om 15:15 Nieuws Deel je nieuws

De hele fietsfamilie* op de fietspaden in Houten! 

Het wordt steeds drukker op de Houtense fietspaden. Door Caronna zijn de fietsen niet aan te slepen. Er komen steeds meer verschillende fietsen op het fietsnetwerk en bedrijven als Coolblue en DHL kiezen voor bezorgen per vrachtfiets. De uitbreiding van Houten met meer woningen komt eraan. Hoe houden we de komende jaren de fietspaden in Houten veilig en comfortabel? 
 
Deze vraag wordt onderzocht door Randy Klefken. Randy is student aan de hogeschool Windesheim Flevoland in Almere. Hij werkt in opdracht van de Gemeente Houten en de Fietsersbond Houten aan een onderzoek voor zijn vierdejaars stage. Enkele jaren geleden heeft adviesbureau SOAB in samenwerking met de Fietsersbond de e-bike scan ontwikkeld. Met deze scan kunnen ongemakken op de fietspaden worden gedetecteerd en zo nodig aangepast. Dat is vooral van belang voor e-bike rijders, die vaak sneller fietsen. Behalve de e-bike rijden er nu heel wat meer voertuigen op de fietspaden die geen traditionele fiets zijn. Denk bijvoorbeeld aan de elektrische scooter of de bezorgfiets. Randy onderzoekt in hoeverre de scan kan worden aangepast, zodat ermee kan worden vastgesteld of de fietspaden geschikt zijn voor de grotere drukte en voor de hele fietsfamilie. Randy wil graag de mening van de Houtense fietser weten met een korte enquête. De enquête bestaat uit 18 meerkeuzevragen en zal maximaal 5 minuten tijd vergen. Het invullen van de enquête helpt bij het verzamelen van waardevolle informatie voor zijn rapportage. De resultaten zullen de gemeente Houten en de Fietsersbond nieuwe inzichten kunnen bieden voor inrichting van de fietspaden van nu en in de toekomst.   Mede namens Randy al vast bedankt voor het invullen van de enquête. https://forms.gle/kkCEg1Vo112azzuQ6


*) De Fietsersbond ziet in de komende jaren niet alleen de vertrouwde (elektrische) fiets op straat, maar een hele Fietsfamilie van bakfietsen, transportfietsen, driewielers, speedpedelecs, velomobielen, ligfietsen, aangepaste fietsen voor ouderen en mensen met een handicap, riksja’s, fietstaxi’s, overkapte fietsen et cetera.  
 

advertentie
advertentie