Dit jaar helaas geen Tour de Schalkwijk, met grote groepen mensen langs de kant zoals hier in 2019.
Dit jaar helaas geen Tour de Schalkwijk, met grote groepen mensen langs de kant zoals hier in 2019. René van den Brandt

Geen Tourweek maar Tourweekend

6 juni 2020 om 14:03 Corona

SCHALKWIJK De 51e Tour de Schalkwijk kan dit jaar niet doorgaan wegens het coronavirus. Een Tour activiteitenweekend komt er wel, in het eerste weekend van de Tour, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 juli.  

De organisatie ging in overleg met de gemeente. De organisatie is zeer teleurgesteld. ,,Wij hadden niets liever gehad dan het mooie 50-jarig jubileum dit jaar voort te zetten in een spannende, competitieve maar bovenal leuke 51e editie. Toch is er één factor die altijd voor gaat: de gezondheid van renners, toeschouwers en medewerkers. We moeten dus nog even geduld hebben, maar onthoud: een 51e Tour de Schalkwijk gaat er hoe dan ook komen. Niet over twee maanden, niet dit jaar maar wel als alles volgend jaar weer op een verantwoorde manier kan plaatsvinden."

WEEKEND Om niet alles voorbij te laten gaan, kwam de organisatie met het idee van een activiteitenweekend. In dat weekend zal er elke dag een middag- en avondactiviteit zijn. Om het op een verantwoorde manier te organiseren, staat de organisatie in direct contact met de gemeente Houten om ervoor te zorgen dat dit weekend volledig volgens RIVM-richtlijnen kan verlopen. De exacte invulling van de activiteiten en de tijden worden op een later moment bekend gemaakt. Voor het Tourweekend plaatsvindt, zal de organisatie altijd kijken of de opzet op dat moment ook volgens de RIVM-richtlijnen kan plaatsvinden.

Meedoen aan dit Tourweekend? Dat kan! Maar let op: hier worden dezelfde regels gehanteerd als bij de normale Tour de Schalkwijk. Die regels worden gelijk gedeeld met het inschrijfformulier. Dit wordt op zaterdag 6 juni gedeeld via de website en via de Spar.

VOOR HET LAATST De organisatie heeft een extra opmerking voor iedereen die dit jaar voor het laatst mee mocht doen. ,,Wij snappen dat het voor alle renners die dit jaar voor het laatst mee mochten fietsen extra zuur is. Daarom gaan wij ons best doen om voor deze groep volgend jaar een tegemoetkoming te organiseren. Daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Die plannen worden niet nu maar volgend jaar ver voorafgaand aan volgende Tour bekend gemaakt."

De fanatieke Schalkwijkse organisatoren maken er het beste van. ,,Laten we er met ons allen toch nog een leuke maar bovenal verantwoorde en gezonde zomer van maken met een klein Tour de Schalkwijk-tintje. We houden jullie op de hoogte." 

advertentie
advertentie