Nikki Vierboom belt met huurders Viveste.
Nikki Vierboom belt met huurders Viveste. Viveste

Vrijwilligers bellen huurders Viveste

29 mei 2020 om 20:26 Maatschappelijk Deel je nieuws

De huidige coronatijd legt ons allemaal veel beperkingen op. Voor sommigen heeft dat in het dagelijkse leven grote gevolgen. Viveste wilde haar huurders vragen hoe zij deze tijd doorkomen en of ze hulp nodig hebben. Omdat het bellen van 5000 huurders een flinke klus is, zocht Viveste hulp bij Houten voor Houten. Een platform om hulp te bieden tijdens de corona-pandemie. Waarbij behalve vrijwilligers ook maatschappelijke organisaties zijn aangesloten.

25 hulpvragen gevonden
Zo’n dertig vrijwilligers zijn vanaf 6 mei gestart met bellen. Ondertussen is de helft van de huurders gebeld. Het lijkt erop dat in deze pandemie-tijd mensen gemakkelijker een beroep kunnen doen op familie, uitwonende kinderen, buurtgenoten en kennissen, waardoor er niet zo veel hulpvragen worden opgespoord. Huurders die wel een hulpvraag hebben zijn blij dat ze worden geholpen. Ongeveer 25 huurders zijn voor hulp aangemeld of doorverwezen naar Houten voor Houten of ‘van Houten&co’. Soms gaat het om hulp bij boodschappen doen, of om het af en toe eens bellen voor een praatje. Maar er zijn ook andere hulpvragen.

Ervaringen vrijwilligers positief
Huurders reageren vaak positief verrast als ze een vrijwilliger aan de lijn krijgen die vraagt hoe het met hun gaat. De vrijwilligers zijn enthousiast. Nikki Vierboom belde mensen in de wijk de Hoeve: “Het is fijn om te horen dat het met de meeste mensen die ik spreek goed gaat. Er komen leuke gesprekken uit. En het horen van positieve reacties geeft veel voldoening.” Ook Annemiek Schwiebbe vindt het leuk om te bellen. Ze belt met huurders in de wijken de Gildes en de Steen. “De meeste huurders vinden het fijn dat we bellen. Ik heb ook al huurders doorverwezen naar Houten voor Houten voor hulp. Mensen die nu geen hulp nodig hebben vinden het wel fijn te weten dat er mogelijkheden zijn, mocht de situatie veranderen. En dat kan natuurlijk altijd.”

We willen alle hulpvragen opsporen
De belactie loopt nog tot eind juni. Huurders die met deze belactie niet bereikt kunnen worden krijgen eind juni post of een e-mail. Heb je zelf een hulpvraag? Of wil je hulp bieden? Meldt die dan via de website www.houtenvoorhouten.nl of bel met 030-7001515 (dagelijks tussen 9.00-21.00 uur).

Belvrijwilliger Annemiek Schwiebbe in actie.
advertentie
advertentie