Stichting Baby Hope
Stichting Baby Hope -

Kraamspullen over?

22 mei 2020 om 23:31 Zorg Deel je nieuws

Kraamspullen weggooien is zo zonde!!

Kraamverbanden, steriele navelklemmen, luiertape, alcohol etc. Stichting Baby Hope weet er wel raad mee. 
In veel gezinnen met jonge kinderen staat de doos van de ziektekostenverzekering nog in de kast of op zolder, gevuld met de restanten van het kraampakket. Veel mensen bevallen in het ziekenhuis en gebruiken maar een deel van het pakket. Ook bij een thuisbevalling zijn niet altijd alle materialen nodig.

Wat doet Stichting Baby Hope?
Stichting Baby Hope zamelt onder andere deze overschotten in en stuurt dit naar landen waar er een tekort aan is. 
In Nederland is de gezondheidszorg goed geregeld, maar in landen als Benin, Ghana en Kameroen, maar ook in Suriname, Hongarije, Roemenie en Albanië is de situatie waarin vrouwen moeten bevallen vaak schrijnend te noemen. De materialen, voor zover aanwezig, zijn beperkt en vaak in slechte conditie.
Het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen en kraamvrouwen is mede daardoor in deze landen hoog.
Stichting Baby Hope werkt daar aan mee door navelklemmen, verbanden, onderleggers, zeep, handschoenen en ander materiaal in te zamelen en aan deze landen ter beschikking te stellen.
Ook zijn er diverse projecten die incontinentiemateriaal, spuiten, injectienaalden, urinekatheters, baby- en kinderkleding en babyartikelen kunnen gebruiken.
Stichting Baby Hope werkt met een netwerk van zo’n 300 vrijwilligers die de materialen inzamelen, en zo’n 15 transportvrijwilligers.

Waar kan men inleveren?
We hebben inmiddels al heel veel inzamelpunten. Sinds kort is er een nieuw inzamelpunt in Schalkwijk. Inzamelen kan 24/7 middels container voor de deur (dus zonder afspraak).  De adresgegevens zijn te vinden op de website: www.stichtingbabyhope.org onder het kopje “inzamelpunten”. Een gift op rekeningnummer NL54INGB0009599914 is ook van harte welkom. 

 

 

advertentie
advertentie