Zo zag de 'tuin' eruit voor alle ingrepen
Zo zag de 'tuin' eruit voor alle ingrepen Inge Luyten

Houtense tuin tweede in landelijke fotowedstrijd ‘Week van de Groene Tuin’

13 mei 2020 om 09:48 Natuur en milieu

HOUTEN Tijdens de Week van de Groene Tuin, 7 t/m 13 april, werd iedereen in Nederland met handige tuintips van tuinman Lodewijk Hoekstra enthousiast gemaakt om de eigen tuin of balkon te vergroenen.

Een onderdeel van de Week van de Groene Tuin was een fotowedstrijd. Iedereen kon met foto’s van de vóór- en na situatie de eigen tuin laten zien. Een groot succes door enorm leuke en creatieve inzendingen uit heel het land. De jury bestaande uit leden van het Dagelijks Bestuur van Stichting Steenbreek en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel hebben de vele inzendingen beoordeeld.

De hoofdprijs werd gewonnen door Herman en Loren Joersen uit Amsterdam (waardebon € 1000). ,,Een ietwat gedateerde tuin met veel tegels werd een fijne, groene stedelijke oase", luide het juryrapport.

TWEEDE PRIJS Inge Luyten uit Houten  pakte de tweede prijs (waardebon € 750). De jury zei hierover: ,,Met minimale ingrepen een mooie tuin waar ook insecten en vogels zich thuis voelen."

De prijswinnaars zijn persoonlijk geïnformeerd en ontvangen binnenkort een waardebon voor plantmateriaal thuis gestuurd.

VOORDELEN GROENE TUIN Een groene tuin is voor veel mensen een rustpunt om naar te kijken, in te zitten of te werken. Tuinieren brengt je in beweging en zorgt dat je buiten bent. Kinderen kunnen heerlijk spelen en hun energie kwijt in een groene omgeving. Groen zuivert de lucht. En het is bewezen dat de aanwezigheid van groen een goede basis biedt om stress en depressie te voorkomen. Groen geeft plezier en ontspanning. Door verharding achterwege te laten waar deze niet strikt noodzakelijk is en het aanleggen van meer groen in de tuin of op het dak wordt regenwater beter in de bodem vastgehouden. Tijdens extreme regenval wordt het riool minder belast. En groen geeft schaduw en verkoeling in de steeds warmere zomers. Een rijk gevarieerde tuin met bomen, struiken, planten en misschien een vijver biedt vogels, vlinders, egels en andere diersoorten een plek om te leven. Zelf aan de slag in de tuin? Kijk hier voor alle tuintips: www.steenbreek.nl/week-van-de-groene-tuin/.

DE WEEK VAN DE GROENE TUIN Stichting Steenbreek en NL Greenlabel willen tuinbezitters stimuleren hun eigen tuin én eigen straat (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Vanwege het grote succes van deze week is het voornemen van NL Greenlabel en Stichting Steenbreek om De Week van de Groene Tuin in het najaar van 2020 te herhalen.

`
`
`
`
`
`
Het eindresultaat
`
advertentie
advertentie