Afbeelding
Houten

Tips voor leuke fietsroutes door Houten

6 mei 2020 om 11:43 Partnercontent

De gemeente Houten ligt in een groene en rustige omgeving. Omdat de omgeving van Houten zo mooi en rustig is, komen hier veel wandelaars en fietsers naartoe. Wil jij binnenkort ook richting Houten, om hier een mooie fietstocht te maken? Lees dan in dit artikel welke drie fietsroutes door Houten zeker de moeite waard zijn.

De drie mooiste fietsroutes door Houten

Omdat Houten in een groene en rustige omgeving ligt, zijn er in de regio Houten veel fietsroutes uitgestippeld. Eigenlijk zijn alle fietsroutes mooi, maar wij vertellen je graag welke routes het allermooist zijn. Het gaat om de volgende fietstochten door en rond Houten:

  • Fietsroute Duik in de Geschiedenis van Utrecht
  • De Lekkere Fietsroute in Utrecht
  • Fietsroute Langs Utrechtse Forten.

Ben jij benieuwd welke route het beste bij jouw eisen en wensen aansluit? Lees dan meer over de drie mooiste fietsroutes door en rond Houten in onderstaande alinea’s.

Fietsroute Duik in de Geschiedenis van Utrecht

Fietsroute Duik in de Geschiedenis van Utrecht loopt door Houten, Wijk bij Duurstede en Doorn. Volg je deze route, dan maak je kennis met de rijke geschiedenis van de gemeente Houten. Deze geschiedenis is zeker interessant, want in de gemeente Houten zijn er sporen van bewoning gevonden die teruggaan tot ongeveer 2200 voor Christus. De route is 58 kilometer lang. Dit betekent dat de Fietsroute Duik in de Geschiedenis van Utrecht je enkele uren fietsplezier kan bieden.

Lekkere Fietsroute in Utrecht

Als je de naam van deze fietsroute hoort, denk je waarschijnlijk dat de route je langs diverse gerenommeerde restaurants voert. Dit is inderdaad het geval, maar toch komt de naam van de fietsroute hier niet vandaan. Deze route heeft zijn naam simpelweg gekregen omdat de fietstocht je enkele uren fijn fietsplezier biedt. Volg je de Lekkere Fietsroute in Utrecht, dan kom je door IJsselstein, Vianen, Culemborg en Houten. Je fietst dus niet alleen door de provincie Utrecht, maar ook een klein stukje door Gelderland. Verder kom je langs een aantal indrukwekkende forten, mooie kastelen en een oude molen. De totale afstand van de route is 48 kilometer.

Zoek je inspiratie voor een leuke fietsroute in Utrecht? Kijk dan op de website van de gemeente Utrecht.

Fietsroute Langs Utrechtse Forten

Zoals de naam van deze route al verklapt, voert de fietsroute je langs diverse indrukwekkende forten in de provincie Utrecht. Het gaat om twee forten van de Hollandse Waterlinie, Lunet 1 (Fort van de Democratie) en Lunet 4. Je fietst niet alleen door de gemeente Houten, maar ook door Bunnik, De Bilt en Utrecht. Vind je het leuk om door een groene en rustige omgeving te fietsen, maar vind je het ook leuk Utrecht te verkennen? Dan is deze fietsroute zeker iets voor jou. De totale afstand van de route is 54 kilometer.

Je fiets voorbereiden op een fietstocht

Voor je start met een fietstocht is het belangrijk om te controleren of je fiets er ook klaar voor is. Controleer de bandenspanning en neem voor de zekerheid een bandenplaksetje mee. In het geval van een lekke band kan je dan direct je band plakken. Op YouTube vind je tal van instructievideo’s voor het plakken van een lekke band. Een ander belangrijk aandachtspunt is de hoogte van het zadel en het stuur. Als je een fiets als stadsfiets gebruikt dan is dit niet zo’n probleem. Ga je een fietsroute afleggen dan heb je sneller last van een zadel of stuur dat niet goed is afgesteld.

Heb je voor een fietstocht een luxe fiets nodig? Een fiets met versnellingen is wel comfortabel maar zeker geen vereiste. Zoek je toch een betaalbare nieuwe fiets? Kijk dan bij de Spirit fietsen op Fietsenopfietsen.nl, kwalitatieve fietsen voor een betaalbare prijs.

Zelf een fietsroute door Houten samenstellen

Je kunt een van bovenstaande fietsroutes volgen als je door Houten wil fietsen, maar je kunt ook zelf een fietsroute samenstellen. Dit lijkt misschien lastig, maar in feite is dit helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je hoeft te doen, is diverse knooppunten in Houten en de omgeving van deze gemeente met elkaar verbinden. Door knooppunten met elkaar te verbinden, wordt er vanzelf een fietsroute gevormd. Je kan ook een van de online routeplanners gebruiken. Bovenstaande routes komen van Fietsnetwerk.nl. Het voordeel van het zelf uitstippelen van een route, is dat je helemaal zelf kunt kiezen waar je langs fietst en hoe lang je wil fietsen.

advertentie
advertentie