Banner aan de gevel van Aventurijn
Banner aan de gevel van Aventurijn M. van Berkel

Aventurijn zijn wij samen

4 mei 2020 om 14:48 Onderwijs

HOUTEN Basisschool Aventurijn aan het Raaigras, heeft donderdag een grote banner met álle namen van de huidige leerlingen en leerkrachten aan de gevel opgehangen. ,, Zo heten wij de kinderen een warm welkom als de scholen weer (gedeeltelijk) open gaan. Want Aventurijn zijn wij samen" aldus Mieke van Berkel, hoofd van de school.
De scholen zijn als sinds 16 maart gesloten en de kinderen krijgen allemaal thuisonderwijs. ,,De inzet van het thuisonderwijs is bij zowel de leerlingen als de leerkrachten een succes gebleken. Er wordt ook landelijk gekeken naar de mogelijkheden om thuisonderwijs te integreren of te gebruiken bij het reguliere onderwijs" vertelt Mieke.
,,Toch onderstreept het thuisonderwijs dat juist het sociale en maatschappelijke karakter van de school en het samenzijn zo belangrijk is. Leren van elkaar en met elkaar. De sociale binding en de steun van een groep en een school zijn hierin belangrijk", vervolgt zij, ,,Wat is er allemaal gebeurd bij de kinderen in deze periode, sommigen hebben misschien wel iets verdrietigs meegemaakt? Daar kan school zeker iets in betekenen.

Natuurlijk heeft de school ook (veiligheids)-maatregelen genomen. Het aantal bewegingen binnen de school worden zo laag mogelijk gehouden. De tafels in de lokalen zijn in een u-vorm geplaatst zodat iedereen contact heeft met elkaar en de leerkracht zich hier op veilige afstand tussendoor kan bewegen.

advertentie
advertentie