Afscheid van Rimco Viejou
Afscheid van Rimco Viejou Delta Sports'95

Voorzitter scheidsrechterscommissie Delta Sports draagt na 16 jaar de hamer over

6 mei 2020 om 15:59 Voetbal

HOUTEN Geen mooi en warm afscheid voor Rimco Viejou 58 jr. De voorzitter van de scheidsrechtercommissie van Delta Sports '95 neemt na 16 jaar afscheid, een bedachte ludieke actie door de commissie valt helaas in duigen door Coronamaatregelen. Triest om op die manier geen recht te doen aan de waardering voor Viejou, die samen met anderen de basis heeft gelegd de arbitrage bij Delta Sports serieus te nemen! Viejou; als ervaren scheidsrechter uit Utrecht, waar ik bij Zwaluwen Vooruit actief was, merkte ik dat er behoefte was voor een groep die opkwam voor de belangen van de (jeugd)scheidsrechters. Het leidde tot een commissie van drie personen met volledige steun van het bestuur van de vereniging. Ons credo was; “wat aandacht krijgt gaat bloeien”. Deze investering met eigen opleiding, het uitgeven van identieke tenues, wervingscampagnes, begeleiding en uitjes voor de waardering, heeft geleid tot een korps van 55 (jeugd) scheidsrechters om het plezier bij het voetbalspelletje in goede banen te leiden.

Viejou zag kans om samen met de senioriteit van collega’s, op toerbeurt elke zaterdagmorgen de jeugdscheidsrechters te motiveren, te begeleiden en te coachen, waarmee al lerend de kwaliteit kon worden geborgd.

Viejou; terugkijkend waren er absoluut hoogtepunten, - ik denk direct aan de ARAG-certificering fairplay van de KNVB, dat leverde veel publiciteit en werden er originele tenues geleverd door eredivisie scheidsrechter Tom van Sichem. - de landelijke ARAG-campagne voor de week van de scheidsrechter, waarvoor ik werd benaderd om als Delta Sports onze toppers te kunnen leveren voor een werkelijk landelijke promotiefilm, het aantrekken voor de commissie van de professional Jeroen Manschot en de jaarlijkse bokalenavonden met o.a. Kevin Blom.

Viejou: ,,Ik draag het stokje graag over aan Peter Hoogewoning waarmee de missie levend blijft. Hopende kan ik nog lang gezond mijn wedstrijdjes blijven fluiten en ik bedank mijn omgeving die mij dit mogelijk hebben gemaakt."

Op een later moment zal hem namens de vereniging een etentje worden aangeboden. Als voorbereiding daarop kreeg hij alvast een bos bloemen als grote blijk van waardering.

advertentie
advertentie