Bloementuin
Bloementuin Bewoners Bloementuin

Feestelijke Woningsdag aan de Bloementuin

1 mei 2020 om 07:30 Activiteiten

HOUTEN Op de Bloementuin werden alle bewoners op Woningsdag blij verrast toen ze 's morgens de gordijnen open deden. De straat was geheel in oranje gehuld. Wat was hier gebeurd? Had de gemeente dat gedaan? Wat gaaf. Nader onderzoek leerde dat straatbewoner Camiel Carlier samen met drie maten Justin van Breda, Moos de Klein en Calvin de Ridder oranjemaatregelen hadden genomen. In 't geheim hadden zij 150 meter vlaggen, 300 meter oranjelint en zo'n 200 ballonnen aangeschaft. Koningsnacht ging 't gebeuren. Waar ze andere jaren Utrecht zouden ingaan, verlegden ze nu hun grenzen naar 't versieren van een straat, de Bloementuin. Als een dief in de nacht slopen ze met ladders door de straat. Tot aan de inprikker van de wijk hingen de oranjeversierselen.
Om 10 uur werd het Woningsfeest geopend met een luide versie van het Wilhelmus. Bewoners waren ontroert door deze prachtige actie van de heren. Groot en klein kon verzoeknummers indienen. Dansbattles van vrouwen 'tegen' de mannen, kinderdisco, de Magarena en natuurlijk de woonboot (op afstand; zie foto). Samen en toch apart.
Het initiatief werd door de hele straat enorm gewaardeerd. Het bracht saamhorigheid en verbondenheid. Iedereen kon even lekker losgaan binnen de mogelijkheden die er momenteel zijn. Daar was iedereen best aan toe. In de Bloementuin kunnen ze er weer even tegen. #SamenSterk
En wie weet is er een nieuwe traditie geboren. Dankjewel Camiel namens alle Bloementuin bewoners

Bloementuin
Bloementuin
advertentie
advertentie