Er werden 11 onderscheidingen uitgedeeld in Houten
Er werden 11 onderscheidingen uitgedeeld in Houten Archief BDUmedia

Verrassing per telefoon: 11 lintjes toegekend in Houten

24 april 2020 om 13:33 Mensen

HOUTEN De jaarlijkse lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag kreeg dit jaar noodgedwongen een andere vorm. Normaal gesproken zou burgemeester Gilbert Isabella de onderscheidingen vrijdag opspelden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Theater Aan de Slinger. Dat kon nu niet doorgaan omdat zulke bijeenkomsten vanwege de coronarichtlijnen niet zijn toegestaan. In plaats daarvan belde de burgemeester de elf decorandussen een onderscheiding toegekend kregen. Later dit jaar zullen de onderscheidingen opgespeld worden.

De bijeenkomst, op Koningsdag, voor alle inwoners van de gemeente Houten die in het bezit zijn van een Koninklijke onderscheiding, gaat niet door vanwege de coronamaatregelen.

GEDECOREERDEN GEMEENTE HOUTEN 2020
Elf mensen zijn Koninklijk onderscheiden:

.
Mw. Truus Gerritsen-Hoogveld uit Schalkwijk wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze krijgt de onderscheiding vanwege haar inzet voor onder andere De Zonnebloem afdeling Schalkwijk, Tull en 't Waal en 't Goy, Tennisvereniging Schalkwijk en Tull en 't Waal, Vakantiegroep De Klik, Houten.

Frans Geurts en Anny Geurts-van Rooijen krijgen beiden de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Frans omdat hij zich heeft ingezet als coördinator taxigroep Stichting Reinaerde, wekelijkse begeleiding van hoogbejaarde blinde buurtgenoot bij uitstapjes met tandem, auto of trein. Sinds 2010 coördinator jaarlijkse tandemtocht voor slechtzienden i.s.m. Oogvereniging, afdeling Utrecht.

Anny Geurts-van Rooijen was tot haar pensionering in 2012 leerkracht op de Heilige Familieschool, Houten. Daarnaast krijgt ze haar onderscheiding voor haar inzet als vrijwilliger bij verpleeghuis Het Houtens Erf, Houten, bestuurslid/voorzitter/vrijwilliger kerkkoor Sint Caecilia.


Marian Grapperhaus uit Schalkwijk wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was secretaris RK Scholenstichting Houten en Schonauwen.Is nu secretaris/vrijwilliger Stichting Oud Papier Actie Schalkwijk, voorzitter/secretaris Stichting Kloostergaarde, Schalkwijk; initiator/(eind)redacteur digitale nieuwsbrief De Schalkwijkse Berichten.

Wim Hartman uit Houten wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is sinds 1986 lid vrijwillige brandweer Houten.

Gerard de Kruif uit Houten, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Hij is jarenlang actief als bestuurslid/vrijwilliger bij Paardensportvereniging De Rijnruiters, Nieuwegein.

Rob de Kruijf uit Houten wordt Lid in de Orde van Oranje-NassauHij is sinds 1982 lid vrijwillige brandweer Houten.

René Steehouder uit Schalkwijk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Hij is sinds 1982 lid vrijwillige brandweer Houten.

Herman Steenman uit Houten wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vrijwilliger/bestuurslid Historische Kring Tussen Rijn en Lek; Vrijwilliger Regionaal Archief Zuid-Utrecht. Bestuurslid Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten, Soest.

Margriet Visser-Slofstra uit Houten wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft zich ingezet als vrijwilliger Protestantse Gemeente Houten, en als bestuurslid Vereniging van Protestants Christelijk Onderwijs Houten. Ze is ook vrijwilliger bij Stichting Dorcas, Houten.


Piet de Wit uit Houten wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was vrijwilliger Katholieke Plattelandsjongeren en Jongerenorganisatie Algemene Boeren en Tuindersbond; Voorzitter van sportcommissies Utrecht, Zuidoost-Utrecht en Houten. Voorzitter/vrijwilliger Volleybalvereniging Taurus; Bestuurslid Stichting Sporthal Schalkwijk. Vrijwilliger geloofsgemeenschap Onze Lieve Vrouwe Ten Hemelopneming, Houten. Medeoprichter/vrijwilliger Bridgeclub Houten.

Burgemeester Isabella belt de gedecoreerden
Burgemeester Isabella aan de telefoon
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie