Jan Overweg wordt voorgedragen als nieuwe wethouder in Houten.
Jan Overweg wordt voorgedragen als nieuwe wethouder in Houten. ChristenUnie Houten

ChristenUnie draagt Jan Overweg voor als nieuwe wethouder

24 april 2020 om 11:11 Politiek

HOUTEN De fractie van de ChristenUnie in Houten draagt Jan Overweg uit Elst (Utr.) voor als nieuwe wethouder van de gemeente Houten. Overweg is daarmee de beoogde opvolger van Jana Smith die in maart is afgetreden. Jan Overweg is 54 jaar, getrouwd en vader van vier inmiddels volwassen kinderen.

Jan Overweg werkt nu nog bij ZonMw (de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie) en voor het ministerie van VWS. Hij is daar de landelijk projectleider Meerjarenagenda beschermd wonen en maatschappelijke opvang. Van 2014 tot 2018 was hij wethouder in Leusden met onder andere Zorg en Welzijn in zijn portefeuille. Van 2007 tot 2014 was hij raadslid en fractievoorzitter van de ChristenUnie in Leusden.

,,Wij zijn heel blij met Jan Overweg als nieuwe wethouder in Houten. Jan heeft vanuit zijn overtuiging en als bestuurder oog voor kwetsbare mensen.  Hij heeft veel ervaring, juist ook in het Sociaal Domein en is zeer gemotiveerd om in Houten aan de slag te gaan", aldus René Speksnijder, fractievoorzitter van de ChristenUnie Houten.

advertentie
advertentie