ingezonden brief

Parkeerplaats Houtens bosje

24 april 2020 om 10:16 Natuur en milieu

Toen ik afgelopen week op het fietspad richting het speelbos fietste, zag ik tot mijn ontzetting grote graafwerkzaamheden in de bocht van het fietspad richting het bosje.
Inmiddels zie ik duidelijk de contouren ontstaan van een brug over de afwatering en wegen richting een grote parkeerplaats naast het speelbos.
Ik heb gedurende de jaren gemerkt dat het eens zo heerlijk rustige, lommerijke gedeelte van Houten steeds drukker is geworden door nieuwe projecten als het verharden van de bospaden, aanleggen van geboortebos, klompenroutes, etc.. De mederecreanten zijn inmiddels talrijk evenals de loslopende honden die de rust danig verstoren en het wild onnodig opjagen (nog maar niet te spreken van de eigenaren die te beroerd zijn om de uiwerpselen op te rapen en/of je boos van repliek dienen als je ze daarop rustig aanspreekt). En dan nu tot overmaat van ramp nog een gigantische parkeerplaats...
Kunt u zich voorstellen wat dit betekent voor de toch al beperkte rust, om nog maar niet te spreken over de gevolgen voor de leefomgeving van de dieren zoals de talrijke vogels, ringslangen en herten?
Is het echt zo moeilijk om 500m te lopen vanaf de bestaande parkeerplaats of een stukje te fietsen om te genieten van het toch al zo spaarzame groen in Houten?
Gemeente en staatsbosbeheer (regelmatig met zijn talrijke auto's in dit gebied) laat dit bosje alsjeblieft met rust zodat we in stilte kunnen blijven genieten van dit kleine stukje nog overgebleven groen!
 

Enrico Smits

 

advertentie
advertentie