Ouder neemt samen met haar zoon de bloemen in ontvangst van de leerkrachten.
Ouder neemt samen met haar zoon de bloemen in ontvangst van de leerkrachten. A. de Graaf

SBO de Wissel zet bloemen buiten voor ouders!

23 april 2020 om 08:39 Onderwijs

HOUTEN De teamleden van de Wissel (Speciaal basisonderwijs in Houten) zetten afgelopen woensdag de bloemetjes buiten voor alle ouders van de school!

Zij zijn trots op de zware taak die ouders dagelijks volbrengen; het geven van thuisonderwijs aan hun kind bij wie het leren niet vanzelf gaat. Vaak combineren zij een vitaal beroep met de zorg van hun kinderen en nu dus ook het geven van thuisonderwijs.

De ouders gaven aan trots te zijn op het team van de Wissel en de manier waarop de omslag naar thuisonderwijs gemaakt werd. Het team gaf juist aan: wij zijn trots op de ouders, want zonder de ouders lukt het absoluut niet om dit onderwijs vorm te geven!

Daarom stond er woensdag voor iedere ouder een mooie bos bloemen klaar. Een strak minuten schema zorgde ervoor dat alle ouders om de beurt even op het plein konden zijn om hun bloemen met een hartelijk woord van de juffen in ontvangst te nemen. 

Op de Wissel zitten leerlingen met een indicatie voor speciaal basisonderwijs. Leerlingen die niet of onvoldoende tot ontwikkeling komen in het reguliere onderwijs, kunnen baat hebben bij onderwijs in kleinere groepen en een gespecialiseerde aanpak. ,,Juist in deze tijd waarin Corona alle levens beheerst, is de betrokkenheid en begeleiding van deze leerlingen van groot belang", geeft directeur Elselien Wiebenga aan. ,,De Wissel heeft de afgelopen weken samen met de Jonge Ontdekker de noodopvang verzorgd voor zo'n 15 Wissel- leerlingen. Zo worden kwetsbare gezinnen ontlast en kunnen de leerlingen begeleid worden."

In tijden van crisis zijn betrokkenheid en samenwerking van groot belang. ,,De samenwerking met de gemeente en de Jonge Ontdekker verloopt goed, de lijnen zijn kort'. En het allerbelangrijkste is de betrokkenheid van ouders bij hun kind. Zij weten immers wat goed is voor hun kind en wat ze nodig hebben. In deze tijd worden ouders flink op de proef gesteld om hun kind te geven wat er nodig is. Daarom bloemen voor deze geweldige ouders!"

advertentie
advertentie