Reveille op Koningsdag
Reveille op Koningsdag Oranjecomité

Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag, doe mee met de digitale aubade

20 april 2020 om 10:30 Evenementen

HOUTEN Dit jaar vieren we Koningsdag anders dan we de laatste jaren deden. Door de noodzakelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden, is het niet meer mogelijk om de gebruikelijke Koningsdag-activiteiten te organiseren. Dit houdt in dat er voor Koningsdag 2020 een alternatief programma is bedacht om op gepaste wijze thuis Koningsdag te kunnen vieren. Koningsdag wordt Woningsdag; een bijzondere Koningsdag met nadruk op saamhorigheid in deze periode van thuisblijven.

27 april start 08.50 uur met een reveille vanaf de Gemeentetoren in Houten om alle bewoners van Houten wakker te maken. Vervolgens kan iedereen om 09.00 uur deelnemen aan de digitale aubade. Omroep Houten en het Oranjecomité Houten hebben de handen ineen geslagen om te zorgen dat alle inwoners van Houten vanuit hun eigen huis deel kunnen nemen aan de aubade. De live aubade is op internet te volgen via www.koningsdaginhouten.nl en www.omroephouten.nl. Tijdens de aubade speelt Muziekvereniging Kunst Na Arbeid het signaal, hijst Scouting Schonauwen de vlag, wordt het Wilhelmus gespeeld en houdt burgemeester Gilbert Isabella een toespraak.

GEBAKJE Door de corona-maatregelen gaan de jaarlijkse Oranjebingo's niet door. Dat is jammer, want de Oranjebingo's zijn drukbezochte middagen waar de oudere inwoners van Houten en het Oranjecomité elkaar ontmoeten en waar ook nog leuke prijzen te winnen zijn. In plaats van een Oranjebingo trakteert het Oranjecomité de bewoners en de zorgverleners van de Loeriker Stee, het Haltna Huis en het Houtens Erf tijdens Koningsdag op een gebakje om de dag een feestelijk tintje te geven.

VLAGGEN Om al deze initiatieven mogelijk te maken, werkt een aantal vaste vrijwilligers, organisaties, bedrijven en de gemeente Houten samen. Ook de donateurs die het Oranjecomité ieder jaar weer ondersteunen met hun financiële bijdrage mogen niet vergeten worden. Zij zorgen ervoor dat het mogelijk blijft om de vele activiteiten gratis aan te bieden aan alle inwoners. Bedankt!

Het Oranjecomité roepen iedereen op om op 27 april de vlag uit te hangen en de straten rood-wit-blauw en oranje te laten kleuren. ,,Zo kunnen we ook in deze moeilijke tijd op een gepaste wijze vanuit huis Koningsdag vieren."

VRIJWILLGERS GEZOCHT Het Oranjecomité kijkt er nu al naar uit om in 2021 een Koningsdag als vanouds te kunnen organiseren. Inwoners van Houten kunnen op verschillende manieren bijdragen aan de organisatie van dit grote evenement.

Het Oranjecomité zoekt nieuwe vrijwilligers die de huidige vacatures kunnen opvullen. Zo zijn er mensen nodig die een locatie leiden en nieuwe ideeën voor deze locaties bedenken en mensen die het leuk vinden om de promotie te verzorgen. Meer informatie staat op www.koningsdaginhouten.nl/vacatures, maar je mag natuurlijk ook direct contact opnemen door te mailen naar info@koningsdaginhouten.nl.

Een andere manier om Koningsdag in Houten te ondersteunen is door donateur te worden. Dankzij de financiële steun van de donateurs kan het Oranjecomité ieder jaar weer vele Koningsdag-activiteiten mogelijk maken. Doneren kan door je aan te melden via www.koningsdaginhouten.nl/doneer of door uw bijdrage over te maken op IBAN-bankrekening NL50 INGB 0001 9026 48 t.n.v. Stichting Oranje comité Houten. Vergeet hierbij niet uw (e-mail) adres te vermelden.

Bedrijven die ideeën hebben om Koningsdag in Houten te ondersteunen kunnen direct contact opnemen via info@koningsdaginhouten.nl om zo de samenwerking op te zoeken.

KNA op Koningsdag 2019
Het hijsen van de vlag op Koningsdag 2019
advertentie
advertentie