Theater Aan de Slinger
Theater Aan de Slinger Houtens Nieuws

Aan de Slinger heeft niks aan 300 miljoen van het Rijk

21 april 2020 om 11:38 Corona

HOUTEN/DEN HAAG Eerder deze week maakte het Rijk bekend dat er 300 miljoen werd vrijgemaakt om culturele instellingen door de eerste maanden van de coronacrisis te helpen. Helaas voor Theater Aan de Slinger kunnen zij geen aanspraak maken op dit geld.

De 300 miljoen wordt als volgt verdeeld. Instellingen en festivals die rechtstreeks door de rijksoverheid worden bekostigd kunnen meer subsidie krijgen. Ook krijgen de zes rijkscultuurfondsen meer geld om 'cruciale instellingen' in de regio en steden - zoals musea, poppodia en filmtheaters - te steunen en kunnen commerciële producenten en festivals meer geld lenen. Dat geldt ook voor rijksmonumenten.

Arjen Berendse van Theater Aan de Slinger denkt niet dat zij er iets aan gaan hebben. ,,De steun is bedoeld voor de gezelschappen die al door het Rijk gesteund worden. Zij verzorgen 15 procent van het aanbod, dus voor de vrije producenten zoals wij is er vooralsnog niets geregeld. Het rijk zal voor theaters naar de gemeenten wijzen." De gemeente Houten heeft nog geen duidelijkheid gegeven over de gevraagde steun voor het theater. 

door Agnes Corbeij

advertentie
advertentie