Afbeelding
VVD Houten

VVD draagt Sander Bos (35) voor als wethouder in Houten

16 april 2020 om 22:45 Politiek

HOUTEN Fractie en bestuur van de Houtense VVD maken bekend dat "na een zorgvuldige selectieprocedure" Sander Bos als wethouder wordt voorgedragen. Bos volgt hiermee wethouder Herman Geerdes op die, zoals eerder aangekondigd na 10 jaar wethouderschap, per 1 mei zal vertrekken. 

,,We zijn erg blij dat Sander Bos het college in Houten komt versterken. Zijn enthousiasme en ervaring met een vergelijkbare portefeuille geeft ons het vertrouwen dat we een waardige opvolger gevonden hebben", aldus fractievoorzitter Eef Stiekema.

Sander Bos (35) is momenteel wethouder wonen, werken en recreëren in de gemeente West Maas & Waal. Al ruim 12 jaar is Bos politiek verbonden aan deze gemeente, waarvan de laatste 6 jaar als wethouder. Bos woont samen met partner en 2 jonge kinderen in Beneden-Leeuwen. Vooralsnog zal hij gedurende de resterende ambtsperiode hier woonachtig blijven. Medio mei wordt Bos geïnstalleerd. 
Op zijn Facebookpagina zegt Bos het volgende: ,,Vandaag is bekendgemaakt dat ik medio mei word voorgedragen als wethouder in de gemeente Houten. Ik kijk terug op 12 jaar politieke betrokkenheid in West Maas en Waal, waarvan de laatste 6 jaar als wethouder. Een mooie tijd die ik niet had willen missen. Het voelt onwennig om mijn functie neer te leggen, maar ik kijk tegelijkertijd uit naar alle uitdagingen die ik in de gemeente Houten tegemoet ga.
De komende periode zal ik mijn huidige werkzaamheden afronden en overdragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat er spoedig een geschikte kandidaat is die mijn functie zal overnemen in het mooie West Maas en Waal."

Afbeelding
advertentie
advertentie