Het Haltna Huis
Het Haltna Huis TS

Coronacentrum start in Het Haltna Huis

16 april 2020 om 09:13 Corona

HOUTEN  ZorgSpectrum realiseert een centrum voor ouderen met een coronabesmetting in locatie Het Haltna Huis in Houten. Er wordt komende periode opvang geboden aan 40 cliënten die besmet zijn met het coronavirus. De samenwerking kwam tot stand met de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) en de VRU (veiligheidsregio Utrecht).

Vanuit de GHOR en de VRU is berekend hoeveel plaatsen in de provincie extra nodig zijn voor mensen met een coronabesmetting. Bestuurder Vivian Broex: ,,We zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om in de regio een bijdrage te leveren."

GELEIDELIJKE UITBREIDING NAAR 40 PLAATSEN De komende periode streeft de organisatie ernaar 40 plaatsen beschikbaar te maken voor deze doelgroep. De eerste cliënten zijn inmiddels opgenomen. Broex: "Op dit moment verblijven er nog revalidanten. We vinden het belangrijk dat deze cliënten hun revalidatietraject bij ons kunnen afronden. We kunnen daarom geleidelijk uitbreiden naar 40 plaatsen om aan de maatschappelijke vraag te voldoen."

VEILIGHEID STAAT VOOROP De afdeling waar cliënten met een (verdenking van) corona verblijven, ligt afgezonderd van de appartementen. Deze bevinden zich op andere woonlagen. Ook medewerkers die zorg en ondersteuning verlenen in het coronacentrum, worden niet ingezet op de overige woonlagen. Dit om verspreiding van het virus te voorkomen.

AANMELDINGEN Nieuwe cliënten worden door huisartsen, ziekenhuizen of thuiszorgorganisaties aangemeld via het Zorgcoördinatiecentrum voor de regio Utrecht.

VRAGEN? Voor vragen over het coronacentrum kunt u terecht bij afdeling Klantadvies, via telefoonnummer 030-6575045.

advertentie
advertentie