De werkzaamheden voor plaatsing van het monument zijn begonnen.
De werkzaamheden voor plaatsing van het monument zijn begonnen. Stichting herdenkingsmonument

Het monument wordt geplaatst

15 april 2020 om 15:30 Maatschappelijk

HOUTEN Op het Plein in het Oude Dorp zijn de werkzaamheden begonnen om het nieuwe herdenkingsmonument te plaatsen. De Stichting Herdenkingsmonument Houten nam drie jaar geleden het initiatief om van het bankje op het Plein in het Oude Dorp, waar de jaarlijkse dodenherdenking in Houten plaatsvindt, een eigentijds herdenkingsmonument te laten maken. Het leek een geweldig idee dit te realiseren in het jaar waarin we 75 jaar vrijheid vieren.

Het ontwerp van kunstenares Karin Colen werd gekozen. Het drukt uit dat tralies onderdrukking en gevangenschap wegdrukken en dat een hart zichtbaar wordt. Een 'hart voor Houten'. 
Een granieten tegeltableau wordt onderdeel van het vernieuwde monument. Dit tableau bestaat uit 25 tegels. Ieder jaar wordt een tegel voorzien van een dichtregel of tekst. Dit jaar voor de eerste keer. In 2044 zal de laatste tegel aan de beurt zijn.

Het was de bedoeling het monument aan het einde van deze maand feestelijk te onthullen, maar in verband met de coronamaatregelen zijn de activiteiten afgelast. 

advertentie
advertentie