stof bedrukken
stof bedrukken Pauline Greuell

Cursus Stof bedrukken (zaterdagmiddag 4 en 11 juli)

9 april 2020 om 18:16 Evenementen Deel je nieuws

Je maakt je in deze cursus een techniek eigen waarmee je thuis zelf stoffen kunt bedrukken voor je interieur of kleding Met eenvoudige middelen leer je in deze workshop textiel bedrukken, met zelfgemaakt motieven en patronen. Je doet dit met sjablonen die je leert snijden. Deze zijn steeds opnieuw te gebruiken.

Om mee te doen is goed kunnen tekenen of ontwerpen geen vereiste. De kracht zit hem juist in de eenvoud. Pauline doet je stap voor stap voor hoe je prachtige en gelaagde patronen maakt op stof.

De cursus bestaat uit twee dagdelen (op 4 en 11 juli). In het eerste dagdeel oefenen we met het werken met sjablonen en leert Pauline je enkele technieken om hiermee stof te bedrukken. Ook maak je kennis met verschillende manieren om een patroon op te bouwen.

In het tweede dagdeel maak je je eigen sjabloon, waarmee je je eigen patroon gaat maken. Je gaat naar huis met een unieke lap stof (van ± 50 x 50 cm) met zelfgemaakt patroon.  

Deze stof kun je verwerken – in een facultatief derde dagdeel (18 juli) – tot een kussenhoes, een eenvoudige tas of etui, of in overleg iets anders voor je interieur of outfit. Dit derde dagdeel begeleidt Marja, die ook naaicursussen geeft. Enige ervaring met de naaimachine is hiervoor wel aan te bevelen. Overleg gerust met haar als je aarzelt of twijfelt (061 555 47 45 of info@the-work-shop.nl).

Het maximum aantal deelnemers is acht, zodat iedereen voldoende ruimte heeft.

Meer informatie en boekingen: https://www.the-work-shop.nl/workshops/stof-bedrukken/

advertentie
advertentie