Bibliotheek Houten Centrum
Bibliotheek Houten Centrum TS

AfhaalBieb gaat van start in Houten-Centrum

7 april 2020 om 11:30 Maatschappelijk

HOUTEN Speciaal voor ouderen en kinderen, voor wie online lezen niet vanzelfsprekend is, komt de Bibliotheek Lek en IJssel met een extra service: de AfhaalBieb. Vanaf woensdag 8 april kunnen er weer papieren boeken geleend worden in Houten-Centrum.

AFHALEN OP BESTELLING Zoals de naam al doet vermoeden, kun je bij de AfhaalBieb alleen boeken afhalen. Leden kunnen op een bestelformulier tot 5 boeken bestellen op de website. Boeken die vóór 12 uur in de middag binnen zijn, kunnen de volgende dag tussen 10 uur en 14 uur opgehaald worden.

VEILIGHEIDSMAATREGELEN Uiteraard worden alle veiligheids- en hygiënevoorschriften van de overheid en het RIVM in acht genomen om de gezondheid van zowel bezoekers als bibliotheekmedewerkers te waarborgen. Zo worden alle boeken meerdere keren ontsmet en dragen medewerkers handschoenen. Ook zijn er duidelijke regels voor het afhalen van de boeken. De boeken mogen slechts door 1 persoon worden opgehaald, er moet een eigen tas meegenomen worden en mogen er slechts 2 personen in de wachtsluis staan. En boeken inleveren is alleen mogelijk via de brievenbussen of de speciale kratten.

SPECIALE SERVICE VOOR OUDEREN EN KINDEREN De afgelopen weken is het online aanbod van de Bibliotheek Lek & IJssel enorm uitgebreid. Maar daarbij vielen de ouderen, kinderen en mensen die digitaal minder vaardig zijn tussen wal en schip. De AfhaalBieb is er speciaal voor deze groepen.

MEER INFORMATIE? Kijk op de website voor meer informatie: www.bibliotheeklekijssel.nl/afhaalbieb

advertentie
advertentie