Stuur een foto naar je opa/oma
Stuur een foto naar je opa/oma Fotoboothfabriek

Pasen actie "Wij zijn bij jullie!" #printer - verras een oudere met een foto

6 april 2020 om 15:31 Corona

HOUTEN ,,Wil jij je, vader, moeder, opa, oma, buurvrouw, buurman of een andere oudere in Houten en met Pasen verrassen? Stuur dan via de Fotoboothfabriek een persoonlijke foto. Als een opsteker naar iemand, waarin je laat zien dat je in gedachten erbij bent", dat is het idee van Fabian van Elst en Gordi Nap, beide geboren en getogen in Houten en werkzaam bij de Fotoboothfabriek.

In deze moeilijke en onzekere tijd werden Fabian en Gordi geïnspireerd door allerlei initiatieven die zij zien en willen nu graag zelf iets doen voor eenzame ouderen in Houten. Zij kopieerden een actie van Fotobelevenis uit Purmerend, waarbij het idee ontstond om bewoners van het Haltna Huis, het Houtens Erf en de Loeriker Stee te verblijden met een super leuke foto voor Pasen! Ken je iemand van 70 jaar of ouder, die niet in deze zorginstellingen woont, doe dan gerust mee. ,,We willen graag zoveel mogelijk mensen blij maken. Als dat betekent dat ik een avond van huis ben om de kaarten te bezorgen? Heel graag!", stelt Gordi.

Wat je moet doen is het volgende: maak met zorg een leuke foto. Let daarbij op de omgeving en zorg voor een mooie glimlach. Plaats die foto op Instagram met de hashtag #ouderenhouten. Noem daarbij de achternaam van de persoon voor wie de foto bedoeld is en in welke zorginstelling zij of hij woont (het Haltna Huis, het Houtens Erf of de Loeriker Stee). Dat ziet er dan bijvoorbeeld zo uit: #ouderenhouten Oma Janssen Haltna Huis. Het is heel belangrijk dat je profiel openbaar is, anders kunnen wij de foto niet zien. Mocht je geen Instagramaccount hebben, dan kun je een foto sturen via WhatsApp naar nummer 06-48113635, via email naar info@fotoboothfabriek.nl of via Facebook messenger. Daarna voorzien wij de foto van een kleurrijke kader, printen het uit en bezorgen het bij de genoemde persoon. Als het gaat om iemand die niet in een zorginstelling woont, stuur je de foto altijd via Whatsapp, email of messenger, vanwege de adresgegevens die we dan nodig hebben.

De komende week, maar uiterlijk tot zaterdag 11 april 12.00 uur, verzamelen we foto's, doen die in een envelop en bezorgen ze bij verschillende zorginstellingen en mensen thuis. Jullie dierbaren krijgen op die manier een 'ouderwetse' foto waarop jij staat. Zij kunnen die inlijsten en ophangen of neerzetten. Alles met deze gedachte: Wij zij bij jullie in deze tijd!

,,Door de huidige coronacrisis kunnen wij nu weinig doen, daarom besloten we met deze actie iets terug te doen voor de inwoners van gemeente Houten. Wij bekostigen dit initiatief geheel zelf en worden gesponsord door Houtenaar Stefan Achterberg van The Brandstones Reclame bureau. Toen hij hoorde van onze actie kroop hij direct achter zijn laptop en ontwierp het kleurrijke kader dat rondom de foto's komt. Bij een toevallig bezoek aan de Readshop, hoorden zij van deze actie en waren direct enthousiast. Zij sponseren de enveloppen waarin wij de foto's bezorgen. Wijzelf werken gebruikelijk door het hele land en komen op diverse feesten en partijen. Daarnaast sponsoren wij regelmatig Het Prinses Maxima Kinderziekenhuis met een van onze Magic Mirrors of Volkswagen Fotobooth om de kinderen daar een leuke dag en een paar hele mooie foto's als herinnering mee te geven. Dat is wat we doen. We maken herinneringen met een glimlach."

advertentie
advertentie