Een wedtstrijd eerder dit seizoen: The Dome Handbal Houten - Herpertz/Bevo HC
Een wedtstrijd eerder dit seizoen: The Dome Handbal Houten - Herpertz/Bevo HC Hanna Koops

The Dome/Handbal Houten kiest voor spelen in de Eredivisie

6 april 2020 om 07:00 Overig

HOUTEN De heren handballers van The Dome/Handbal Houten spelen volgend jaar weer in de Eredivisie en niet in de Bene-League. Een weloverwogen keuze, schrijft het bestuur van Stichting Tophandbal Houten in een brief, ondertekend door Dick Jacobs
Commercieel Manager Stichting Tophandbal Houten. 

,,Helaas wisten we maar drie wedstrijden te winnen en kwamen we uiteindelijk kracht te kort om een definitieve plaats in de Bene-League af te dwingen. Aansluitend moest daarom een Best Of Five voor degradatie of behoud in de Bene-League gespeeld worden tegen Volendam. De coronacrisis gooide echter flink roet in het eten. De competitie is zonder promoties en degradaties beëindigd en wij spelen niet meer om behoud. Dat is jammer, we hadden er zin in en we waren er klaar voor om onze huid zo duur mogelijk te verkopen."

Het spelen in de Bene-League heeft de club niet gebracht waarop gehoopt werd: ,,Dit eerste jaar op het hoogste niveau heeft voor wat betreft belangstelling van publiek, TV en sponsoren niet gebracht wat we gehoopt hadden. Sterker nog, het een en ander viel zwaar tegen. In de twee jaar dat we kampioen werden van de Eredivisie hebben we meer uitverkochte wedstrijden gehad dan in het afgelopen seizoen. De Bene-League leeft blijkbaar niet in onze regio."

,,Topsport in Houten wordt, als zodanig, niet gewaardeerd waardoor je geen volle zalen trekt die het team de nodige support geeft. Het publiek dat er was in The Dome heeft echter wel kunnen genieten van handbal op het hoogste niveau."

Volgens het bestuur gaven bezoekers, toeschouwers en supporters aan dat de entreeprijzen te hoog waren. ,,Helaas was dat niet anders, omdat het ontzettend veel geld kost om een team in de Bene-League te laten spelen."

De coronacrisis maakt alles anders. ,,Nu zitten we ook met z'n allen in een diepe gezondheidscrisis met als gevolg een onzekere economische situatie waarin het nog moeilijker zal zijn om de broodnodige sponsoren te vinden. Voor alle sporters is het te hopen dat het bedrijfsleven haar verantwoording neemt om deze mooie sport te blijven steunen."

Daarom heeft het bestuur van Stichting Tophandbal Houten na lang wikken en wegen het besluit genomen om de licentie voor de Bene-League terug te geven en te gaan spelen in de Eredivisie. ,,Alles bij elkaar, een grote teleurstelling dat we niet om behoud mochten spelen en een nog grotere teleurstelling dat het Bene-Leagueavontuur hier eindigt. Tien jaar hebben we heel veel plezier gehad en ontzettend mogen genieten van deze topsportreis. Wij bedanken alle spelers, trainers, begeleiding voor de vele mooie resultaten en (sport)avonturen en sponsoren en vrijwilligers die dit avontuur mede mogelijk maakten."

,,Om op dit niveau mee te doen heb je echt veel meer faciliteiten en vrijwilligers nodig, die verstand van zaken hebben om dat uit te bouwen. Ze zijn er misschien wel maar wij wisten ze tot nu toe niet vinden. Wij hopen dat de regio Utrecht haar topsporthandbal kan behouden, helaas zal dit niet gaan zonder samenwerking met alle omliggende clubs. Wij hopen dan ook echt dat de bestuursleden van alle handbalclubs in de provincie Utrecht hun handen ineen willen slaan om topsporthandbal te behouden en dat er nieuwe enthousiaste mensen gaan opstaan!"

advertentie
advertentie