Natuurkunstwerk maken
Natuurkunstwerk maken 50 dingen boek

Buitenspeeltip: maak een natuurkunstwerk

3 april 2020 om 09:00 Natuur en milieu

HOUTEN De scholen zijn dicht en het is mooi weer. Als we anderhalve meter afstand van elkaar houden, kunnen kinderen buiten spelen, zeker in de eigen tuin. Houtens Nieuws geeft de komende weken een aantal tips over buiten spelen, in samenwerking met de makers van het 50-dingen boek van Stichting Buitenmakelaar en Jessicaas Ontwerp.

In een aantal gemeenten krijgen alle kinderen in groep 3 van de basisschool een eigen '50-dingenboek': een boek met buitenactiviteiten waarmee de kinderen in hun eigen omgeving eindeloos kunnen spelen, ontdekken en fantaseren. Dit project begon een aantal jaren geleden in Bunnik. Voor de kinderen die (nog) geen eigen 50-dingenboek hebben, geven wij de komende tijd tips uit het boek: tips voor eenvoudige activiteiten die je in je eigen tuin, dicht bij huis, kunt doen. Want van buitenspelen wordt je vrolijker en wat je buiten leert, leer je nergens anders, aldus Stichting Buitenmakelaar.

De tip van vandaag: maak een natuurkunstwerk. Heb je geen tuin of mag je niet naar buiten? Maak er een binnenactiviteit van. Knip bladeren en takjes uit papier. Meer tips? Klik hier

Deze tip kan je ook uitprinten: schrijf of teken iets in het lege vakje en bewaar het! Of maak er een foto van en stuur deze naar houtensnieuws@bdu.nl . Wie weet komt jouw creatie op onze site of in onze krant. Eerder gaven we onder meer tips over het maken van een dierenhotel. Voor meer informatie over het boek, zie 50-dingen.nl.

advertentie
advertentie