Afbeelding
Rina Knopper

Update Zorgspectrum: Prachtig optreden voor bewoners Haltna Huis

29 maart 2020 om 15:52 Corona Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN Een week geleden zijn alle verpleeghuizen gesloten. Een maatregel die grote gevolgen heeft voor de bewoners, de familie en natuurlijk ook het verplegend personeel. Helaas zijn er ondanks deze maatregelen cliënten bij Zorgspectrum besmet met het coronavirus. Het gaat op dit moment om 6 bewoners van Het Houtens Erf en 4 bewoners van Het Haltna huis. In de overige woningen zijn geen verdenkingen of besmettingen.

In tegenstelling tot eerdere plannen (isolatiewoning in Vianen) blijven de bewoners in hun eigen kamer omdat verplaatsen geen zin heeft, er is immers al besmettingsgevaar. Er wordt wel zoveel mogelijk geclusterd, bewoners blijven op hun kamer en de cluster wordt opgedeeld.

GEVOLGEN ZWAAR De gevolgen van de besmetting zijn zwaar, ,,Het zorgende personeel loopt tegen tal van praktische problemen aan zoals de vrijwilligers die niet meer mogen helpen, de extra was, de beschermende kleiding die beperkend werkt, op de hoogte houden familie en zo veel mogelijk individueel activiteiten ondernemen met bewoners. Gelukkig komt er creatieve hulp van buiten het huis. Op de website van Zorgspectrum kan men zich aanmelden voor extra klussen die gedaan kunnen worden". Aldus de woordvoerster van Zorgspectrum.

Zaterdagmiddag werden de bewoners van Het Haltna Huis extra in het zonnetje gezet. Er was op de stoep een muzikale verrassing gepland. De zangers Jeremy Hazeleger (TVOH), de Houtense Mike Versteeg en Stefan de Kogel (Nederpop allstars) brachten de bewoners een spetterend optreden.

advertentie
advertentie