Online Fysiotherapie

26 maart 2020 om 14:55 Zorg Deel je nieuws

Persbericht FysioVandaag

-------------------------------------------

 

Online fysiotherapie

Door het Coronavirus zitten veel mensen thuis, wordt er veel computerwerk gedaan en minder bewogen. Werk wordt veelal gedaan achter de computer en dit kan leiden tot klachten aan bijvoorbeeld de nek of armen. Online fysiotherapie biedt dan vaak een oplossing, maar niet altijd. Bij FysioVandaag kunnen wij online klachten behandelen via een beeldverbinding. Als het toch nodig is om gewrichten of spieren los te maken in de praktijk besluiten we in overleg om alsnog tot fysieke behandeling over te gaan, nu of in een later stadium. Dhr. Caspers herstelt van een kruisbandoperatie en maakt al gebruik van deze mogelijkheid: “Voor mij is online fysiotherapie ideaal. Ik ben acht weken na de operatie en mag zonder krukken rondlopen. Ik moet nu zorgen dat mijn knie sterker wordt. De oefeningen die ik heb gekregen kan ik thuis goed uitvoeren. Ik kan nu in ieder geval mijn knie sterker maken en zodra het weer kan zet ik het voort in de praktijk.”

 

Wat is er mogelijk?

Onderstaande klachten of aandoeningen kunnen wij goed online aanpakken:

Nekklachten, zoals pijn bij draaien.
Schouderklachten, zoals een geïrriteerde slijmbeurs.
(acute) Lage rugklachten, zoals spit.
Knieklachten, zoals klachten rondom de knieschijf.
Enkelklachten, zoals een verzwikte enkel.
Elleboogklachten, zoals een tenniselleboog.

 

De klant kan op deze manier zijn behandeling voortzetten of starten met een behandeling om weer zonder pijn achter de computer te werken of een rondje te wandelen of hardlopen. De eerste klantervaringen van afgelopen week zijn zeer positief, klanten reageren verheugd op deze mogelijkheid. Ze zien de beperking ervan, het niet kunnen kraken of masseren, maar realiseren zich dat ze zo wel dat geholpen kunnen worden. Elke klant ontvangt van ons een persoonlijk, op maat gemaakt, trainingsschema met filmpjes, zodat ze zelf thuis aan hun klacht kunnen werken. Mevrouw Ten Brugge heeft hier al ervaring mee: “Door de coronacrisis blijf ik liever thuis. Online fysiotherapie is voor mij een uitkomst om met mijn fysiotherapeut te overleggen over hoe ik met mijn klachten moet omgaan. De oefeningen die hij dan geeft zijn prettig en makkelijk om uit te voeren.”

 

Hoe het werkt?

Om met online fysiotherapie te kunnen starten heeft de klant een computer, smartphone, tablet of smartwatch nodig, die in verbinding staat met internet. De fysiotherapeut stuurt een uitnodiging per mail om contact te maken via beeldbellen en legt alles uit aan de klant. In de mail staat een link naar de Physiapp. Dit is een beveiligde omgeving, zodat de privacy van de klant geborgd wordt.

 

Vergoeding

Online fysiotherapie wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. FysioVandaag heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten.

 

Voordelen Online Fysiotherapie

Volledig Nederlandse tekst en begeleiding.
Direct contact met eigen fysiotherapeut.
Direct antwoord op vragen.
Vergoed door verzekeringsmaatschappijen.
Veilig vanuit eigen woonkamer.
Gegarandeerd veilige verbinding.
Mogelijkheid tot versturen van trainingsschema op app met filmpjes.
Mogelijkheid tot chatten met fysiotherapeut.
Continuering van de huidige behandeling.
Geen extra kosten.
Kost weinig tijd.

 

-----------------------------------------------------

Voor meer informatie:

Frank Robertz

Eigenaar FysioVandaag

frank.robertz@fysiovandaag.nl

www.fysiovandaag.nl

 

Locatie Houten

Pelmolen 5

3994 XX Houten

030-6361687

 

Locatie Leidsche Rijn

Europaweg 50

3451 HG Vleuten

0307603444

 

 

 

 

 

 

Aantal woorden 510

Niet voor publicatie: telefoonnummer Frank Robertz 06-11867693

advertentie
advertentie