Een kaartje of tekening via de post
Een kaartje of tekening via de post FB

Bezoekers niet welkom in het Houtens Erf, het Haltna Huis en de Loerickers Stee

24 maart 2020 om 15:27 Zorg

HOUTEN Het bericht dat het Kabinet nam om alle verpleeghuizen te sluiten, kwam niet onverwachts. Toch was het voor ZorgSpectrum een moeilijk moment om de deuren voor bezoekers te sluiten in het Houtens Erf en het Haltna Huis. Al eerder nam de organisatie het besluit om slechts één bezoeker per cliënt per dag toe te laten. Hiermee nam zij aangescherpte maatregelen om het risico op besmetting van kwetsbare ouderen met het Corona-virus te beperken.

Bestuurder Vivian Broex van Zorgspectrum: ,,We hebben ons de laatste dagen voorbereid op een mogelijke sluiting. Dat deze maatregel al zo snel genomen moest worden, is verdrietig. Toch beseffen wij dat het de enige juiste maatregel is."

Broex: ,,In deze onzekere tijd is de grootste uitdaging dat we mogelijkheden bedenken waarop cliënten en hun mantelzorgers met elkaar in contact kunnen blijven. Hierbij kunnen we denken aan bellen, whatsappen en beeldbellen. Dit weekend werden er extra tablets verspreid op de woningen en we kijken of we op vaste momenten contact kunnen maken met familie. Ook het maken van tekeningen, het schrijven van kaartjes en persoonlijke berichten zijn welkom. Maar er zijn vast ook nog vele andere mogelijkheden. Het is onze uitdaging om ook gedurende deze onzekere tijd andere vormen te vinden om met elkaar in contact te blijven. ZorgSpectrum heeft een 'omdenk-team' samengesteld zodat alle mogelijkheden worden verkend. Zij kijken naar creatieve oplossingen voor cliënten en mantelzorgers, anderzijds onderzoeken zij ook mogelijkheden om de huidige zorgprofessionals in deze periode te ondersteunen. Alle ideeën hiervoor zijn welkom. Via de website kunnen mensen hun ideeën achterlaten."

APPLAUS VOOR DE ZORG De komende periode is onzeker. Wel staat volgens Broex een enorme uitdaging te wachten rondom de medewerkers van ZorgSpectrum. ,,Hoe de besmetting van het virus zich ontwikkelt weten we niet. Het is spannend en we hebben elkaar keihard nodig. Mijn allergrootste zorg op dit moment is dat we onvoldoende beschermingsmiddelen hebben. Dit is onvoorstelbaar, maar wel de realiteit. We zijn in gesprek op regionaal en landelijk niveau. Daarnaast is het van belang dat we elkaar weten te vinden in deze periode en elkaar ondersteunen. We doen er alles aan om ook de huidige zorgmedewerkers te ondersteunen. Er zijn veel oud collega's met een zorgachtergrond of mensen die ooit in de zorg hebben gewerkt, die ons willen helpen. Ik ben daar heel dankbaar voor."

Ook de locaties van Warande, in Houten de Loericker Stee, zijn tot nader bericht gesloten. Dit betekent dat alleen bewoners, medewerkers en vaste vrijwilligers van een locatie toegang hebben tot het gebouw. Bezoek is niet mogelijk. ,,In geval van een terminale (stervens)fase is bezoek zeer beperkt mogelijk en altijd in overleg met de behandelend arts. Onze medewerkers zetten zich met hart en ziel in om voor uw naaste te zorgen. Wij onderzoeken op dit moment of wij alternatieve manieren kunnen aanbieden om het contact tussen bewoners en naasten in stand te houden. Wij realiseren ons dat dit besluit voor u en uw naaste ontzettend ingrijpend is. Zodra het mogelijk is, heffen we deze maatregel weer op."

KAARTJE In de Facebookgroep CoronaHulpHouten is de oproep gedaan om een kaartje te sturen naar de bewoners; ,,Wil jij ook de bewoners van de Warande, het Haltnahuis en het Houtens Erf in Houten een hart onder de riem steken door een kaartje te sturen? Of houden je kinderen van tekenen? Een kaartje of tekening voor de bewoners wordt erg op prijs gesteld en kun je sturen naar:

De Loericker Stee, Hollands spoor 1, 3994 VT Houten

Het Haltna Huis, Kant 193, 3995 GZ Houten

Het Houtens Erf, Stationserf 82, 3991KZ Houten

advertentie
advertentie