Op de Beleefkaart staan 50 tips om de Utrechtse natuur te ontdekken
Op de Beleefkaart staan 50 tips om de Utrechtse natuur te ontdekken Renk Ruiter

Utrechts Landschap biedt gratis Beleefkaart aan

23 maart 2020 om 07:33 Natuur en milieu

HOUTEN Utrechts Landschap biedt een gratis Beleefkaart aan voor mensen die in deze bijzondere tijd de natuur opzoeken. Velen doen dat in een gebied dat hen bekend is, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in deze mooie provincie. Op de Beleefkaart staan 50 tips om er in de Utrechtse natuur op uit te gaan. De Beleefkaart is te downloaden via www.utrechtslandschap.nl/beleefdenatuur.

De provincie Utrecht is afwisselend, met heide, bossen, zandverstuivingen en riviernatuur. Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ga lekker op pad en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral ook heel leuk. Het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen de richtlijnen van het RIVM volgt en voldoende afstand van elkaar houdt. In sommige gebieden kan het druk zijn. De Beleefkaart kan helpen om een alternatief en hopelijk rustiger gebied te vinden.

Over Utrechts Landschap
Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. Het is in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 745 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

,,We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de volgende generaties. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot."

advertentie
advertentie