samenwerking huisartsen rondom Corona

22 maart 2020 om 09:40 Zorg Deel je nieuws

Door ontwikkelingen rond het Corona-virus komt de zorg steeds meer onder druk te staan. Dat geldt niet alleen voor ziekenhuizen. Ook de huisartsen hebben te maken met het Corona-virus en treffen voorzorgen om zorg te kunnen blijven verlenen.

 

De huisartsen houden dagelijksw nauw contact met elkaar over hoe de zorg zo optimaal georganiseerd kan worden om de meest kwetsbare patiënten te kunnen beschermen en helpen waar nodig.

Dat betekent dat de niet-spoedeisende zorg steeds minder beschikbaar is en dat iedereen met luchtwegklachten zoveel mogelijk wordt gescheiden van anderen. De huisartsenpraktijken zullen ook waar mogelijk telefonisch en via digitale mogelijkheden hulp bieden. Kijk op de website van uw huisarts voor meer informatie.

 

Er zijn nu speciale spreekuren ingericht. Het kan zijn dat u daarbij niet uw eigen huisarts treft. We proberen dit namelijk zo efficiënt mogelijk te organiseren zonder verkwisting van de schaarse beschermmiddelen zoals mondkapjes.

 

We doen een dringend beroep op u:

 

In het geval van luchtwegklachten zonder benauwdheid en zonder ernstig ziek zijn: volg de richtlijnen van het RIVM: blijf thuis en vermijd contact met kwetsbare mensen. Kom niet naar de huisartenpraktijk.

 

Kijk voor betrouwbare informatie op de website www.thuisarts.nl Er is een landelijk informatienummer waar u vragen kunt stellen: 0800-1351

 

Is er hevige benauwdheid is of zijn er ernstige acute klachten: neem dan telefonisch contact op met de praktijk en volg de instructies van de assistente op.

 

Kom niet naar de medische centra als u verkouden bent, ook niet als u voor een andere klacht komt of bijvoorbeeld de apotheek of de fysiotherapeut bezoekt. Daardoor kan besmettingsgevaar voor kwetsbare mensen ontstaan.

 

Houd de website van uw huisarts in de gaten voor de meest actuele informatie.

 

Als iedereen meewerkt kunnen we de benodigde zorg blijven organiseren!

advertentie
advertentie