Nationale Hulp Rode Kruis

21 maart 2020 om 08:10 Maatschappelijk Deel je nieuws

In maart 2020 is de noodhulp van het Rode Kruis op diverse plekken in het land zichtbaar op gang gekomen. Zo is men betrokken bij de opbouw van nieuwe huisartsenposten in Delft, Zoetermeer en Den Haag om de toestroom van corona patiënten op te kunnen vangen. Ook assisteren Ready2Helpers van het Rode Kruis burgerhulp netwerk bij de voedseldistributie van lokale voedselbanken en doen zij boodschappen voor hulpbehoevenden.

Onlangs zijn bij een ziekenhuis in Weert twee Rode Kruis-units geplaatst die fungeren als prikpoli. In Boskoop staken vrijwilligers de handen uit de mouwen bij het inpakken van persoonlijke beschermingsmiddelen. In Purmerend en Koog aan de Zaan hebben ze geholpen bij het inrichten van twee sporthallen als tijdelijke huisartsenposten.

Afgelopen maandag opende men een speciaal telefoonnummer en binnen twee dagen kwamen er maar liefst 6.000 telefoontjes binnen. Inmiddels staat de teller boven de 10.000. Het geeft aan dat er grote behoefte is van mensen om te praten en dilemma’s voor te leggen.

In deze tijd is het belangrijk om niet alleen te helpen, maar ook om hun hulp te laten zien. Dat stimuleert weer andere mensen en organisaties om mee te helpen.

Op verzoek van de overheid gaat deze humanitaire noodhulp organisatie fungeren als verzamelpunt voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

advertentie
advertentie