Griette Vonck
Griette Vonck ChristenUnie Houten

Twee raadsleden ChristenUnie verlaten gemeenteraad Houten

18 maart 2020 om 15:06 Politiek

HOUTEN Griëtte Vonck - Moes en René Speksnijder verlaten de gemeenteraad van Houten. Beide fractieleden van de ChristenUnie stoppen overigens niet direct maar per 1 september, dus na het zomerreces.

Het vertrek van beide raadsleden lijkt niet ingegeven te zijn door de oorwassing die wethouder Jana Smith (ChristenUnie) kreeg tijdens de raadsvergadering van 10 maart. Verhuizing naar buiten de gemeente Houten wordt door Speksnijder aangegeven als reden van zijn vertrek. Het niet meer kunnen combineren van de werkzaamheden als raadslid met andere drukke werkzaamheden is de reden van het aanstaande vertrek van Vonck. Zij is hoofdredacteur geworden van het vrouwenblad Eva van de EO.


Speksnijder en Vonck worden opgevolgd door Agna van Rees en Rombout Soldaat. Van Rees, momenteel werkzaam als commissielid van de Houtense ChristenUnie-fractie, zal één van de vrijgekomen raadsplekken innemen. Zij zal tevens de functie van fractievoorzitter gaan bekleden. De andere raadsplek zal worden ingenomen door Rombout Soldaat. Hij is momenteel partijvoorzitter van de ChristenUnie Houten.

BRIEF AAN DE RAAD In een gezamenlijke brief aan de gemeenteraad zeggen Speksnijder en Vonck dat ze het zich zeer goed voorstellen dat dit vertrek vragen oproept. Vragen die ze in de brief proberen te beantwoorden:

,,Wat betreft ons aangekondigde vertrek; wij leggen inderdaad op hetzelfde moment ons raadswerk neer per 1 september. We hebben deze beslissingen echter onafhankelijk van elkaar genomen, op basis van louter persoonlijke afwegingen rondom werk en verhuizing. Toen we elkaar hierover binnen de fractie informeerden, hebben we vervolgens afgesproken om de communicatie  op elkaar af te stemmen.

De aankondiging van het vertrek van onze complete raadsfractie leidde in eerste instantie binnen bredere fractie en het bestuur tot vragen rondom continuïteit van onze bijdrage in de raad. We zijn dan ook blij dat we met dit bericht ook direct kunnen melden wie onze opvolgers zijn in de raad, namelijk Agna van Rees en Rombout Soldaat.
Uiteraard zullen we de komende maanden werken aan een goede overdracht en inwerktijd. Agna en Rombout zullen in de eerste raadsvergadering na de zomervakantie geïnstalleerd worden als Raadslid, waarbij Agna de rol van fractievoorzitter op zich zal nemen."

Rene Speksnijder (ChristenUnie)
advertentie
advertentie