Het Haltna Huis
Het Haltna Huis TS

Voorzorgsmaatregelen bij Haltna Huis en Houtens Erf

18 maart 2020 om 11:26 Zorg

HOUTEN Vanaf vorige week worden in verband met Covid-19, het coronavirus, in de woonzorgcentra in Houten in alle ruimtes waar mensen elkaar treffen, maatregelen getroffen. Zo ook bij de woningen van Zorgspectrum. Daar woont een kwetsbare groep mensen die zoveel mogelijk beschermd moet worden tegen het virus maar ook graag bezoek ontvangt.

door Rina Knopper

EXTRA MAATREGELEN Vanaf de eerste signalen over Covid-19 zijn er in de woningen bij Zorgspectrum extra hygiënemaatregelen genomen en voorbereidingen getroffen. ,,Tot op heden is er geen sprake van een besmetting bij onze bewoners. Als de situatie verslechterd en de ziekte zich voordoet, zijn er leegstaande woningen beschikbaar in het hof van Batenstein. Daar kunnen we patiënten opvangen." aldus Vivian Broex, van de Raad van Bestuur van Zorgspectrum.

BEZOEK Tot en met zondag was familie nog welkom op de locaties, er werd een beroep gedaan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en bij gezondheidsklachten verzocht weg te blijven. Maar vanaf zondagavond zijn per direct de maatregelen aangescherpt door het bezoek te beperken tot één bezoeker per cliënt per dag. Deze bezoeker is alleen welkom op het eigen appartement of (slaap)kamer en niet in de centrale ruimtes. Bij binnenkomst moet men handen wassen en 1,5 meter afstand houden. Er wordt verder gekeken naar extra hulpmiddelen om het contact tussen bewoners en hun families mogelijk te maken.

DAGBEHANDELING De dagcentra zijn vanaf 17 maart minimaal tot 6 april 2020 gesloten. Het betreft toch een kwetsbare groep mensen, die zelf al voor een groot deel hun bezoeken uit voorzorg annuleerden.

THUISZORG De zorg bij cliënten thuis, zoals in de wijkverpleging, huishoudelijke hulp of het Mobiel Geriatrisch Team blijft van kracht. Behalve als er sprake is van een coronabesmetting. Dan worden extra maatrgelen genomen.

WEBSITE Het bestuur hoopt dat het risico op besmetting zo beperkt wordt en vraagt om aandacht te blijven hebben voor elkaar en de hygiënetips ter harte te nemen.
Om verder op de hoogte te blijven kunt u kijken op de webpagina https://www.zorgspectrum.nl/nieuws-en-media/nieuwsberichten

Het Houtens Erf
advertentie
advertentie