College de Heemlanden
College de Heemlanden Annette Stolk

,,Zorg goed voor jezelf en, waar mogelijk, voor de mensen om je heen"

18 maart 2020 om 07:21 Onderwijs

HOUTEN Nu de overheid heeft besloten de deuren van alle scholen tot 6 april te sluiten, heeft dat vanzelfsprekend ook gevolgen voor leerlingen van College de Heemlanden. Alle leerlingen en ouder(s)/verzorgers ontvingen zondagavond een brief met daarin de gevolgen en afspraken omtrent de sluiting van de school.

door Annette Stolk – de Vries

Van de leerlingen wordt verwacht de komende drie schoolweken bezig te blijven met de schoolvakken op de momenten zoals ze dat ook zouden als de school open is. De lesstof is digitaal te vinden en er kan digitaal contact worden opgenomen met de docent. Tijdens de lestijden kan instructie van de docent worden verwacht. Ook buiten de lestijden wordt van de leerlingen verwacht dat ze studeren en/of huiswerk maken.

SCHOOLSPULLEN  Maandag 16 maart was de school open om leerlingen de gelegenheid te geven alle benodigde spullen mee te nemen naar huis. Het digitale rooster start woensdag 18 maart. Leerlingen werken vanaf dat moment  vanuit huis en de vakdocent is op de betreffende lestijden beschikbaar. De wijze en manier van beschikbaarheid kan echter verschillen per vak en per docent.

EXAMENKLAS Leerlingen in de examenklassen volgen ook bovengenoemd rooster. Zij worden tot nader order geacht de examenvoorbereidingen digitaal te volgen. De laatste toetsweek zal pas starten als dit weer mag. De volgorde van de toetsen zal gelijk blijven. De school raadt de leerlingen ten zeerste aan om dagelijks te werken en te oefenen voor de examenvakken.

OPVANG De schoolleiding van College de Heemlanden gaat ervan uit dat alle leerlingen op een middelbare school goed in staan zijn om (eventueel alleen) thuis te blijven. Mocht dit toch niet het geval zijn, dan moeten leerlingen samen met ouders (die werkzaam zijn in cruciale beroepsgroepen) contact opnemen met een afdelingsleider. In dergelijke gevallen zal er op school opvang worden georganiseerd.

VAKANTIE De school streeft er naar alle lesstof toch voor de zomervakantie af te ronden. Vandaar de opdracht aan de leerlingen de stof digitaal goed en deels zelfstandig bij te houden. Op deze wijze hoopt men dat er in de mei-en zomervakantie geen extra lesweken ingeroosterd hoeven te worden.

College de Heemlanden geeft aan dat er sprake is van een unieke situatie waarbij van iedereen flexibiliteit wordt verwacht. In de brief spreekt men tenslotte de hoop uit dat leerlingen goed voor zichzelf en, waar mogelijk, goed voor de mensen om hen heen zorgt.

advertentie
advertentie