Verse producten in de schappen van de Voedselbank eerder dit jaar
Verse producten in de schappen van de Voedselbank eerder dit jaar Rina Knopper

De Voedselbank is nog open

20 maart 2020 om 07:30 Maatschappelijk

HOUTEN De Voedselbank in Houten is nog steeds open. ,,Onze vrijwilligers doen hun best om de verstrekking van wekelijkse voedselpakketten door te laten gaan. Op dit moment hebben we ook nog voldoende mankracht. We hebben zelfs een groep oproepkrachten standby staan." 

De Voedselbank heeft op dit moment geen voedseltekorten. ,,We verwachten dit ook niet in de komende weken. We hebben een voorraadje houdbare producten. We bekijken de situatie per week en nemen maatregelen om tekorten te voorkomen."

Afgelopen week kreeg de Voedselbanl ook producten van horeca ondernemers en bedrijfsrestaurants: groente, zuivel, sappen, eieren. De komende weken zullen de klanten deze producten kunnen meekrijgen.

Natuurlijk volgt ook de Voedselbank de regels van het RIVM op om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Mensen die last hebben van klachten als hoesten, verkoudheid of koorts wordt gevraagd niet te komen. Ook mensen met een kwetsbare gezondheid hoeven niet te komen. Bij deze mensen worden de pakketten thuis bezorgd. 

In Houten maken 61 huishoudens gebruik van de Voedselbank. 

advertentie
advertentie