leerling in gesprek met beroepsbeoefenaar tijdens Beroepenfeest
leerling in gesprek met beroepsbeoefenaar tijdens Beroepenfeest Dick Sijtsma

Doe Dag uitgesteld in verband met coronavirus

12 maart 2020 om 17:55 Nieuws Deel je nieuws

HOUTEN – Na zorgvuldig overleg is besloten om de Doe Dag van Houten On Stage die gepland stond op 26 maart te verplaatsen naar 11 juni.

Vorige week vond het Beroepenfeest Houten On Stage plaats in sporthal The Dome. Zo’n 700 leerlingen werden onder luid applaus welkom geheten door zo’n 200 beroepsbeoefenaren. Tijdens het Beroepenfeest gingen de leerlingen in gesprek met de verschillende beroepsbeoefenaren over hun beroep. Iedere leerling heeft twee matches gemaakt met bedrijven waar zij graag willen kijken tijdens de Doe Dag.

 

Nu, twee weken voor de geplande Doe Dag, druppelen de afmeldingen al binnen. Bedrijven krijgen van hogerhand opgelegd dat ze geen bezoek meer mogen ontvangen. Zorginstellingen vinden het onverantwoord om extra mensen op de werkvloer uit te nodigen. Bedrijven hebben het te druk vanwege alle extra maatregelen rondom verdere verspreiding van het virus en kunnen de Doe Dag niet voorbereiden. Wij begrijpen dat organisaties hun patiënten, medewerkers, cliënten én de leerlingen willen beschermen en daarom de Doe Dag in hun bedrijf willen annuleren.

 

Projectleider Inge Doorn: “De Doe Dag is een erg leuk en belangrijk moment in de loopbaan oriëntatie van de leerlingen van Houtens en het Wellantcollege. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen nu zo snel mogelijk een beslissing nemen, zodat het voor iedereen helder is. We hopen dat met deze aanpassing de Doe Dag voor de bedrijven én alle leerlingen kan doorgaan.”

advertentie
advertentie