Floorball training HFC Heroes D1 in de Molenwiek
Floorball training HFC Heroes D1 in de Molenwiek Marian Broekhuizen

Vanaf 6 april: floorball training voor 6- en 7-jarigen bij HFC Heroes

10 maart 2020 om 11:49 Overig Deel je nieuws

Hou je van lekker bewegen en sporten? Ben je 6 of 7 jaar? Kom dan ook trainen bij HFC Heroes! We starten maandag 6 april met een nieuwe trainingsgroep, speciaal voor jongens en meisjes van 6 en 7 jaar, die zin hebben om op een leuke manier kennis te maken met floorball.

Heb je al eens van floorball gehoord?

Floorball wordt soms ook wel unihockey genoemd. Het is een zaalsport en soort mix van ijshockey en zaalhockey. Het is momenteel één van de snelst groeiende teamsporten in Europa! Bij floorball staat er een boarding om het veld en het doel staat in het veld, net als bij ijshockey. Je speelt in kleine teams en gebruikt een kunststof stick (die wat op een ijshockeystick lijkt) en een opengewerkte kunststof bal.

De regels van floorball zijn niet erg ingewikkeld en daardoor kan je al snel lekker meedoen. Zo mag je met beide kanten van je stick spelen, kan je via de boarding spelen maar mag je niet boven heuphoogte met je stick zwaaien. Het is een snelle sport maar door het type stick en de lichte bal, de regels en het ontbreken van de body-check (fysiek contact zoals bij ijshockey) komen er zelden zware blessures voor. De jeugdteams zijn gemengde teams. Vanaf ongeveer 8-9 jaar mag je met de competitie meedoen. Er worden dan ongeveer 1 keer per maand wedstrijden gespeeld.

Meisjes en jongens van 6 en 7 jaar kunnen nu dus ook al komen trainen! Zo leer je spelenderwijs het floorball kennen! De eerste drie trainingen zijn gratis en er staat dan een stick voor je klaar. Meldt je aan, neem je zaalschoenen en een bidon mee, trek je sportspullen aan en doe lekker mee!

Wie:  meisjes en jongens van 6 en 7 jaar

Waar: in sporthal de Molenwiek (Papiermolen 3, Houten ) 

Wanneer: maandag van 17:30-18:30 uur, vanaf 6 april 2020

Nieuwsgierig geworden naar floorball, maar ouder dan 7 jaar? Ook jij kunt kennismaken met floorball. Meldt je aan via info@hfc-heroes.nl!

advertentie
advertentie