Wereldkampioen Noël van 't End met organisator Ron van Lamoen en deelnemende kinderen.
Wereldkampioen Noël van 't End met organisator Ron van Lamoen en deelnemende kinderen. Kaylee Muusz

Judovereniging Groot Houten viert 40-jarig bestaan, wereldkampioen Noël van 't End geeft clinic

9 maart 2020 om 08:46 Vechtsporten

HOUTEN Judovereniging Groot Houten is op 1 januari 1980 opgericht door Lex en Thea van Heumen. Dit jaar viert de vereniging haar 40-jarig bestaan. Zaterdag kwam wereldkampioen en Houtenaar Noël van 't End een clinic geven aan de jeugd. Zondag was en een toernooi voor de jeugd met een bijzondere opening.  

Zaterdag verzorgde wereldkampioen judo en Houtenaar Noël van 't End een clinic voor de jeugd. Meer dan 100 jongeren uit Houten en omstreken namen deel aan deze leuke en leerzame lessen. De clinic was georganiseerd door Ron van Lamoen in het kader van het 40-jarig bestaan van judovereniging Groot Houten. Ron:, ,Het is fantastisch en heel inspirerend om les te krijgen van iemand die zich de allerbeste van de wereld mag noemen. Ik ken Noël al van toen hij nog een jochie was en moet je hem nu zien!" Ron Lamoen is al lid vanaf de oprichting en heeft zich altijd  ingezet voor de club en de promotie van de sport. Ron: ,,Wij zijn blij met de grote opkomst van zowel jongens als meisjes. Uitdaging voor Noël is om een clinic te geven aan kinderen van diverse niveaus variërend van absolute beginners (witte band) tot zeer ervaren (zwarte band)."

Noël bleek goed om te kunnen gaan met dit verschil wist een ieder een leuke en leerzame middag te bezorgen. Ter illustratie liet Noël zich, na enkele aanwijzingen gegeven te hebben, vloeren en in de houdgreep nemen door de 9-jarige Evy Bohré. En het was niet eens helemaal gespeeld. Noël: ,,Er zitten echt talentvolle kinderen bij die de techniek snel oppakken en kunnen toepassen."

Noël is zich aan het voorbereiden op de Olympische Spelen in Tokio waar hij vanaf 29 juli Nederland zal vertegenwoordigen op het onderdeel Mannen -90 kg. Hij heeft er een grote schare fans bij gekregen die hem daar zullen volgen. Ter afsluiting mochten de kinderen Noël alles vragen wat zij van hem wilden weten. Een aantal vragen dat langs kwam: Waarom ben je gaan judoën? Eet je veel pizza en wat is je lievelingssmaak? Heb je al een vriendin? Hoe vaak train je? Heb je veel van de wereld gezien? Is het moeilijk om van een Japanner te winnen? Wat is je favoriete worp? Ben je een ochtend- of een avondmens? Heb je veel gespijbeld op school? Heb je veel Donald Duckjes?     

TOERNOOI Zondag werd er een groot toernooi gehouden. Meer dan 400 judoka's uit Houten en omstreken waren gekomen om op sportieve wijze de strijd met elkaar aan te gaan. Dit toernooi was wederom georganiseerd door Ron van Lamoen. Ron:,,Ik heb het natuurlijk niet alleen gedaan, maar met vele vrijwilligers. Ook zij verdienen een pluim." De onbaatzuchtige inzet van Ron voor de vereniging en de judosport in het algemeen is bij velen niet onopgemerkt gebleven. Namens de judobond kwam Jessica Boer namens het voltallige bestuur de districtsonderscheiding uitreiken: een eer die maar weinigen ten deel valt. De ceremonie kreeg extra glans door de persoonlijke aanwezigheid van de oprichters  Lex en Thea van Heumen en burgemeester Gilbert Isabella die allen woorden van lof spraken voor de verraste Ron van Lamoen. Ron:,,Ik had het echt niet verwacht en ben hier heel blij mee."  Burgemeester Gilbert Isabella, die in zijn jeugd ook de judosport heeft beoefend, opende het toernooi. Onder leiding van deskundige scheidsrechters werden daarna meer dan 600 wedstrijden afgewerkt.   

Kinderen luisteren aandachtig naar wereldkampioen Noël van 't End.
Noël had er zelf ook zichtbaar plezier in om met de jeugd te sparren.
Dit meisje had een briefje vol vragen voor Noël.
Evy Bohré leerde snel en bracht de wereldkampioen op zijn knieën.
Wereldkampioen Noël van 't End te midden van alle deelnemers aan de clinic.
Noël hield een vragenronde waarin de jongeren hem letterlijk alles mochten vragen.
Ron van Lamoen geflankeerd door de oprichters van de judoclub Thea en Lex Heumen.
Burgemeester Gilbert Isabella tezamen met de oprichters van de judoclub Thea en Lex Heumen.
Jorne Steenhuisen krijgt hier van de scheidsrechter een punt toebedeeld.
Ron van Lamoen krijgt uit handen van Jessica Boer een districtsonderscheiding  en bloemen uitgereikt.
advertentie
advertentie