Afbeelding
SGP

Zorgen en verbeterpunten komen naar voren bij enquête Tull en ‘t Waal

7 maart 2020 om 08:17 Politiek

TULL EN 'T WAAL Eind 2019/begin 2020 heeft SGP-Houten een enquête uitgezet in Tull en 't Waal, om daarmee duidelijk te krijgen wat er speelt en hoe er gedacht wordt over actuele thema's. In totaal hebben 52 mensen de enquête ingevuld, een respons van zo'n 25%.

De grootste zorgen in Tull en 't Waal gaan over verkeersveiligheid, gevolgd door gevolgen van toenemende recreatie en de toekomst van de school. Er worden voor de diverse thema's allerlei verbeterpunten aangedragen: 

Wat verkeer betreft, wijzen inwoners onder meer op controle en handhaving, een beter fietspad langs de Waalseweg, en het verbeteren van diverse weggedeeltes.

De kwaliteit van de openbare ruimte kan omhoog door beter groenonderhoud en aanpak van zwerfafval.

Over recreatie is het geluid eensluidend: geen grootschalige evenementen toevoegen, het huidige recreatieniveau behouden.

Er is grote bezorgdheid over het verdwijnen van de school. Inwoners willen dat de gemeente zich inzet voor het behoud van de school. Kleinschalige, bij Tull en 't Waal passende woningbouw draagt bij aan het in stand houden van de school.

Ook zijn er nog enkele suggesties gegeven voor verbeterpunten op het gebied van voorzieningen (goed OV en thuiszorg) en veiligheid.

CIJFERS Op de diverse onderwerpen die centraal staan in de peiling, konden deelnemers een cijfer geven tussen 1 en 10. Dat leverde de volgende cijfers op: woningbouw: 6,2, toekomst van de school: 4,8, verkeersveiligheid: 4,4, kwaliteit van de openbare ruimte: 6,1, aanwezigheid van voorzieningen: 5,2, gevolgen toenemende recreatie: 4,9, veiligheid: 6,0.

Uit de overige opmerkingen blijkt in ieder geval dat inwoners van Tull en 't Waal het erg belangrijk vinden dat het dorp en de dorpse waarden op de agenda staan bij de Houtense politiek.

,,Wij zijn blij met de hoge betrokkenheid en respons die uit de peiling blijft", reageert SGP Houten op haar eigen enquête. ,,Wij gaan de uitkomsten politiek aankaarten en blijven nauw betrokken op wat de samenleving van Tull en 't Waal bezighoudt."

advertentie
advertentie