Afbeelding
Fotocredit: Pete Linforth (Pixabay) 

Twee leerlingen Houtense scholen moeten thuis blijven wegens coronavirus

6 maart 2020 om 11:07 Overig Corona in Kromme Rijnstreek

HOUTEN Twee scholen in Houten hebben direct te maken gekregen met het coronavirus coivd-19. Maandag bleek al dat een ouder van één van de leerlingen van College de Heemlanden was besmet, inmiddels is duidelijk dat beide ouders besmet zijn. Met de GGD en de ouders is afgesproken dat uit voorzorg het gezin vanaf nu in quarantaine zal blijven. De leerling komt de komende twee weken dus niet naar school, hoewel de leerling zelf geen ziekteverschijnselen vertoont en ook niet besmettelijk is geweest.

Verder is ook een leerling van het Houtens de besmetting met het coronavirus vastgesteld. Deze leerling is na de voorjaarsvakantie niet op school geweest en sinds het einde van de voorjaarsvakantie verblijft dit gezin eveneens in thuisisolatie. Van deze leerling zitten geen broertjes of zusjes op één van deze scholen.

REIZEN EN EXCURSIES GEANNULEERD In de komende periode staat een aantal buitenlandse reizen en excursies gepland. Hoewel er geen medische redenen voor zijn, hebben de scholen het besluit genomen alle in de maand maart geplande buitenlandse activiteiten te annuleren en indien mogelijk te verplaatsen naar een later tijdstip. De betrokken klassen worden hierover binnenkort verder geïnformeerd. De lessen die zouden vervallen door de buitenlandse excursies worden de komende weken gewoon volgens het rooster gegeven.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: HoutensNieuws@bdu.nl
advertentie
advertentie