KlimaatGesprekken
KlimaatGesprekken Chantal Bekker

Klimaatvriendelijke keuzes worden het nieuwe normaal in Houten

27 februari 2020 om 10:05 Natuur en milieu

HOUTEN Maak je je wel eens zorgen over klimaatverandering? Vraag je je af wat jij (nog meer) kunt doen? Bij KlimaatGesprekken kom je erachter hoe je zelf klimaatvriendelijkere keuzes kunt maken en krijg je handvatten om het klimaatgesprek met jouw omgeving aan te gaan.

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meeste van hen niet in actie. Doordat de methodiek van KlimaatGesprekken gebruik maakt van de psychologische processen tussen ‘weten’ en ‘doen’, lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven.

Vanaf april begint de 6-delige workshopreeks KlimaatGesprekken in Houten. De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks maakt. In gesprek leer je van elkaar en word je positief uitgedaagd om je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf ervoor kiest.

Op ruim 70 plekken in het land vinden al KlimaatGesprekken plaats. Dit is de eerste keer dat het ook in Houten gaat plaatsvinden. Houtenaren Inge Luyten en Marianne de Fouw volgenden recentelijk de training tot klimaatcoach. “De methode van KlimaatGesprekken zit heel goed in elkaar! Er is goed over nagedacht en al zoveel ervaring mee opgedaan. Door de oefeningen, gesprekken, én de andere deelnemers, kunnen we onze voetafdruk verder verkleinen en voelen we ons minder machteloos. Soms bleek dat makkelijker dan gedacht. We hebben zin in om in actie te komen, zowel als klimaatcoach als in ons eigen leven!”

Als vrijwilliger gaan de klimaatcoaches vanaf april met de workshopreeks van start. Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver deelnemers daarin gaan bepalen ze zelf. In de eerste bijeenkomst bepalen deelnemers samen hun eigen doel en wensen voor de workshops. Hoop, humor en handelingsperspectief staan centraal.

Doe je ook mee met KlimaatGesprekken?
De workshops vinden plaats van 20:00 tot 22:00 uur op 1 april, 15 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni in Het Lokaal op Putterhaag 2. In het bijzonder zijn mensen uitgenodigd die in Houten Noord-Oost wonen, zodat je met andere buurtbewoners met dit onderwerp aan de slag kunt gaan.

De deelnamekosten bedragen 45 euro voor zes avonden inclusief workshopmaterialen.

Meer informatie en aanmelden (uiterlijk 25 maart) op  www.klimaatgesprekken.nl

advertentie
advertentie