David Rentinck
David Rentinck VVD Houten

Oproep aan de Houtense Jeugd

26 februari 2020 om 07:02 Column

Mensen die denken dat jongeren niet geïnteresseerd zijn in politieke en sociale thema's hebben het mis. Een nieuwe generatie laat zich zien en horen in de straten tijdens klimaatmarsen, spreekt zich uit over acceptatie en normalisering van genderverschillen en seksuele voorkeur, en volgt vooral via social media wat er speelt in de wereld.

Als een fractie-assistent van 23 jaar oud, weet ik uit eigen ervaring dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn om je mening te laten horen en actief betrokken te zijn in Houten. Voor mij betekent actief burgerschap dat ideeën en idealen zich ontplooien in daden en initiatieven die voor alle inwoners van Houten van belang zijn. Hier moeten jongeren een nog grotere rol in spelen. Want zoals de wereld om ons heen niet stilstaat, zo zal Houten ook in de komende jaren veranderingen meemaken waar iedereen het effect van gaat merken.

Voor bijna alle inwoners zullen twee thema's het meest merkbaar zijn. Het te bereiken einddoel voor beide onderwerpen is 2040. Vanuit de Ruimtelijk Koers is Houten van plan om 4000 tot 5000 nieuwe woningen te bouwen om te kunnen voorzien in de woonbehoefte in de gemeente en de regio. Het recent geïntroduceerde Energieplan Gemeente Houten is de blauwdruk om onze groeiende gemeente in dezelfde tijd ook energieneutraal te maken.

Wonen en energie zijn de thema's waar het de komende jaren om draait. Een passende woonruimte voor jong en oud. Samen zorgen we voor een Houtense samenleving die respectvol en zelfvoorzienend omgaat met elkaar en met de planeet.

Vertaal je idealen dus niet enkel in het posten en liken van berichten op social media. Laat Houten in 2040 jullie Houten worden, dus praat en doe nu mee zodat het een gemeente wordt waar wij allen in de toekomst trots op kunnen zijn.

[David Rentinck
Fractie-assistent VVD

David Rentinck
advertentie
advertentie