Lucianna met haar trofee
Lucianna met haar trofee Lucianna

Lucianna Steijger is Europees Kampioen kickboksen

21 februari 2020 om 09:30 Vechtsporten

HOUTEN De Houtense Lucianna Steijger, 15 jaar, werd 26 januari in Hastings, Engeland Europees Kampioen kickboksen. Lucianne traint bij Central Gym Utrecht van Samantha van Doorn ( WK kampioen batamweight).  

Lucianne vertelt: ,,Ik train nu al bijna 2 jaar in Utrecht bij Central Gym, daarvoor heb ik een jaartje in Houten getraind. Central Gym heeft meer dan 250 leden. Je kunt er kickboksen, worstelen en mma doen. Zelf doe ik nu ongeveer 3 jaar aan kickboksen. 
Mijn trainers zijn op dit moment Samantha en Mimoun Boughdir. Het allerleukste van het kickboksen vind ik het zelfvertrouwen dat je er van krijgt. De kick tijdens het sparren bijvoorbeeld. Het is een intensieve sport, heel goed voor je conditie. Je wordt er sterker van, lichamelijk maar vooral mentaal. De trainingen zijn pittig maar wel de beste voorbereiding die er is.
Sinds vorige jaar ben ik begonnen met wedstrijden en dat gaat me goed af. Dat ik wedstrijden doe en mag doen vind ik een eer en ik doe het me heel veel plezier! In januari ben ik met mijn team naar Engeland geweest voor het Europees kampioenschap. Ik heb mijn titelgevecht gewonnen en mijn eerste titel behaald: 'Europees Kampioen'. 
Mimoun is mijn trainer, hij helpt me op een goede manier, daardoor moedigt hij mij heel goed aan. Ik voelde me bij Central Gym gelijk op m'n plek. Ik heb nu een mooie sponsor genaamd 'Auri Mani'  gevestigd in Houten."

Europees Kampioen!
advertentie
advertentie