Versterk je netwerk

21 februari 2020 om 09:58 Maatschappelijk

HOUTEN Een sociaal netwerk zorgt voor verbondenheid. Zo'n netwerk ontstaat meestal geleidelijk. Je vormt het samen met mensen in je omgeving en/of je familie. Het breidt zich in de loop van je leven uit en wordt soms ook weer kleiner. Het hebben van een sociaal netwerk is een belangrijke voorwaarde voor een leuk en zinvol leven. Dat geldt ook voor mensen met een (verstandelijke) beperking, maar vaak blijft hun netwerk beperkt tot de relaties met professionals, ouders en enkele familieleden. Het vormen en onderhouden van zo'n netwerk kan voor mensen met een beperking extra moeilijk zijn.

Belangenvereniging Sien helpt je hier graag bij tijdens de cursus 'Versterk je netwerk!' Deze cursus is bedoeld voor ouders, familie en mantelzorgers die het sociale netwerk rondom hun familielid met een beperking willen vergroten. Op de eerste avond kijken we hoe het netwerk eruit ziet, op de tweede avond staan de wensen van je kind, broer of zus centraal en op de laatste avond kijken we naar de mogelijkheden in Houten

De cursus duurt drie avonden: 31 maart, 21 april en 12 mei van 19.30 – 22.00 uur op het kantoor van Sien in Houten. Vanwege een subsidie van de gemeente Houten wordt deze cursus gratis aangeboden.

Meer info of aanmelden? Mail: jolanda@sien.nl

advertentie
advertentie