Houten - Lions
Houten - Lions Hanna Koops

Houten bijt van zich af tegen Lions

18 februari 2020 om 09:02 Overig

HOUTEN Het is zaterdagavond 15 februari 19.00 uur als The Dome in duisternis wordt gehuld. Na een praatje van de favoriete huisspeaker komen beide teams onder luid gejuich in de spotlight oplopen. Ondanks de lange afstand zijn er vele fans van Lions meegereisd om hun club aan te moedigen. Alles wijst erop dat dit een leuke wedstrijd gaat worden.

STERK BEGIN LIONS Lions begint meteen sterk en komt met 0-2 op voorsprong maar Houten scoort al snel twee keer vanaf de cirkelpositie waardoor het 2-2 wordt. Na een doelpunt van Ivo Steins en één van Schmeits krijgt Steins 2 minuten. Niet veel later verlaat ook Janssen het veld met 2 minuten en krijgt Houten een penalty. Rutten legt aan, maar zijn schot wordt knap gekeerd door Kusters. Marx weet wel te scoren in overtal en brengt de stand naar 3-4. Als Lions weer compleet is, scoort het meteen via de Limburgse cirkelloper. Hoekspeler Teeuwissen van Houten weet de bal nog vanaf de hoek in het doel te krijgen maar na een snelle aanval is het wederom Steins die scoort en dan is het 4-6. Stijn Hoefnagels krijgt 2 minuten aan zijn broek en het lijkt erop dat Lions verder gaat uitlopen maar het is echter de Cubaanse klasbak van Houten die scoort in ondertal. Het verschil wordt weer 2 punten als Baart de rebound weet te scoren.

HOUTEN KNOKT TERUG Maar gelukkig voor Houten staat Thies Berendsen weer in het veld en hij scoort nu 2 keer achter elkaar waardoor het 7-7 wordt. Maar na deze mooie acties verlaat de talentvolle middenopbouwer het veld met 2 minuten en scoort Schmeits de 7-8 via een penalty. Lions let een moment niet op met het uitnemen van de bal, maar Noelvis Robles Reve wel en hij weet de bal makkelijk in het lege doel te krijgen. Rogier Teeuwissen veroorzaakt een penalty en Noelvis scoort hem waardoor Houten op een 9-8 voorsprong komt. En Houten stopt niet en vergroot de voorsprong naar 10-8. De geschokte Limburgers moeten hiervan even bijkomen en vragen om een time-out. Nadat Jasper Adams makkelijk de Houtense dekking weet te passeren en scoort, antwoordt Houten met een goal van Marx en is het 11-9.

VOORSPRONG HOUTEN Terwijl het publiek van Houten luidruchtig om tijdspel vraagt, scoort Steins weer en krijgt Marx 2 minuten. Maar Houten heeft Robles Reve die weer in ondertal scoort en de stand naar 12-10 brengt. Van Kregten keept ook echt een goede wedstrijd en dankzij zijn vele saves behoudt Houten zijn voorsprong. Wanneer een dame boos langs de kant staat de schreeuwen omdat Lions geen 2 minuten krijgt, vindt Noelvis weer het doel. Na een fenomenale save van Van Kregten neemt Houten een time-out. In de laatste minuut scoort Jasper Adams maar ook Tobias Marx. Tot ieders verassing gaat Houten met een voorsprong van 14-12 de rust in.

SPANNEND BEGIN TWEEDE HELFT De snijdende spanning is zeker nog aanwezig als de tweede helft begint. Met een stand van 15-13 grijpt Noelvis te laat in en krijgt 2 minuten. De Limburgse hoek Heijnen (onthoud die naam!) maakt de 15-14 maar Berendsen scoort meteen daarna met een keihard schot in de kruising. Daarna brengt Jarn van Gool de score zelfs naar 17-14. Ramos maakt de 17-15 maar dan wordt het spel onduidelijke reden stilgelegd. Het doelpunt wordt afgekeurd, Lions krijgt een vrije bal en Noelvis zijn tweede 2 minuten. De 17-15 wordt vervolgens gemaakt door Heijnen.

LIONS EROP EN EROVER Sonni de Jonge maakt de 18-15 maar Ramos vind meteen daarna ook het doel. Dit is het moment dat het mis gaat voor de Houtenaren. Nadat Lions 4 keer achter elkaar scoort en het 18-20 is, neemt Houten een time-out. De Jonge scoort met een prachtig onderhands schot en het is dan 19-21. Na de tweede 2 minuten van hem gaat het hard. Door de vele breaks loopt Lions flink uit. Het is inmiddels 21-27 als de goed spelende Heijnen 2 minuten krijgt. Houten weet zich dan een beetje terug te knokken door een goal van Sjuul Rutten en het arendsoog van Sonni de Jonge die ziet dat het Limburgse doel leeg is: 23-27. Na 2 breaks van Koen van Dijk is het 23-29. Daarna scoort Heijnen, die echt heel goed speelt 2 vernederende ballen en dan is het 23-31. In de slotfase weet Woutertje Pronk nog 2 keer te scoren maar het mocht allemaal niet baten. Het Limburgse publiek gaat staan en scandeert luid de naam van haar club. De laatste goal komt van Ramos en de wedstrijd eindigt in 25-33.

Na een goede eerste helft kon Houten toch niet bijblijven. Met de afscheidswoorden van speaker Ronald van der Zwan verlaten de spelers het veld. Zou het de mannen van Louw donderdag wel lukken om Lions te verslaan?