Ben Loth
Ben Loth Liesbeth Aveling

Wat doet racisme en discriminatie met jongeren?

10 februari 2020 om 11:30 Activiteiten

HOUTEN In Theater Aan de Slinger in Houten vindt maandagavond 2 maart een thema-avond plaats van Amnesty International Houten over racisme en discriminatie in Nederland. We vieren 75 jaar vrijheid, voor iedereen? De avond start met de documentaire "Ik alleen in de klas" van Karin Junger, o.a. bekend van de documentaire "Malle Appie" over Albert Mol. Daarna gaat men in gesprek o.l.v. Ben Loth (Amnesty mensenrechtendialoog) over het thema.

Racisme en discriminatie in Nederland? Het komt voor in subtiele en minder subtiele vormen en kan van grote invloed zijn op het leven van degene die het treft. Karin Junger maakte de documentaire "Ik alleen in de klas" met twaalf gekleurde jongeren onder wie haar drie kinderen. De blanke Junger merkte dat haar kinderen door hun huidskleur veel negatieve ervaringen hadden en dat die hun erg dwars zaten.

Over die ervaringen praatten de jongeren nauwelijks. Junger nodigde haar kinderen en hun vrienden uit om hun verhalen te vertellen. Dat bleek heel pijnlijk. Junger merkte echter dat het praten voor hen een soort bevrijding was. Er kwamen steeds meer verhalen los. ,,We praten er niet over, maar we voelen het wel hier," was de reactie van één van de deelnemers in de documentaire.

Junger maakte deze documentaire 'om aan witte mensen te laten zien wat er gebeurt'. En om de toeschouwers te laten beleven wat de impact is van racisme en discriminatie: ,,Invoelbaar maken wat die met iemand doen".

Aanvang: 20.00 uur. De gratis kaartjes kunt u halen op: www.aandeslinger.nl of aan de kassa van het theater.

De avond wordt gehouden voorafgaand aan de Amnesty Collecteweek (9 t/m 14 maart). Aan de Slinger sponsort deze Amnesty avond. Zie ook: www.houten.amnesty.nl

advertentie
advertentie