Esther de Jong, weer te zien op 22 april in theater Aan de Slinger in Houten
Esther de Jong, weer te zien op 22 april in theater Aan de Slinger in Houten Jetta van Genuchten

Verhalen Vertellen Immaterieel Erfgoed

3 februari 2020 om 23:26 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op zaterdag 25 januari 2020 is in de Gelderlandfabriek in Culemborg het “Verhalen Vertellen” bijgeschreven op de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland van KIEN (het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland).

Op de inventarislijst staan nu bijna 300 tradities zoals Koningsdag, de Top 2000, Midwinterhoornblazen, Fierljeppen, Pride Amsterdam en de Maartensparade Utrecht. 

Ook de vertellers uit de regio Utrecht zijn blij en trots vanwege deze erkenning van de vertelkunst als eeuwenoude, nog steeds springlevende, traditie. De regio Utrecht kent een bloeiende vertelcultuur met actieve vertelkringen, vele vertelpodia, een breed aanbod aan vertelcursussen en -opleidingen en niet te vergeten ontroerende voorstellingen en fantastische festivals.

Heeft u ook een warm hart voor verhalen of bent u nieuwsgierig naar de kunsten van vertellers uit uw regio? Kom dan eens kijken bij een vertelevenement bij u in de buurt.

Op vrijdag 7 februari vertonen zeven vertellers hun kunsten in het Wereldwijd Vertelcafé Zeist in het Torenlaantheater in Zeist (https://www.cultuurzeist.nl/evenementen/wereldwijd-vertelcafe-zeist/actueel.html).

Op zondag 15 maart vindt in het kader van Wereld Verteldag het Festival Zeist Vertelt plaats op het terrein van bezoekerscentrum De Boswerf in Zeist (https://www.odru.nl/nme-aanbod-natuur-en-milieueducatie/de-boswerf/boswerf-contact/). Diezelfde dag wordt  afgesloten met een verteldiner met vertelster Janneke Tanja in hotel theater Figi te Zeist (https://www.figi.nl/theater/2748/janneke-tanja-verteldiner).

Houd ook uw lokale media in de gaten voor meer vertel-evenementen zoals vertelcafé Houten in theater Aan de Slinger, VerhalenHuis CultuurHoek Driebergen, Zomer Vertelpodium Doorn op Landgoed Zonheuvel en het Wereldwijd Vertelcafé Zeist in het Torenlaantheater.

advertentie
advertentie