Het Goud van Houten
Het Goud van Houten Paul van der Klei

Het Goud van Houten

5 februari 2020 om 15:35 Podiumkunsten

HOUTEN Ieder mens bezit een schatkist aan levenservaring en verhalen die een podium verdienen. In de theatercursus 'Het Goud van Houten' gaan twintig Houtenaren van 65 jaar en ouder op zoek naar deze verhalen. De deelnemers maken samen een prachtige voorstelling onder leiding van regisseur Sophie Plekker van Stut Theater uit Utrecht. Afsluitend wordt de theatervoorstelling in november voor publiek gespeeld op het podium van Aan de Slinger en in Utrecht. De wekelijkse repetities starten op maandag 2 maart 2020 om 10.15 uur. Ontmoet nieuwe mensen, wissel verhalen uit én maak kennis met theater!

DE REPETITIES De cursus bestaat uit 25 maandagochtenden waarin de deelnemers kennismaken met theater en spelplezier. Ervaring met theaterspel is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Ook mensen die minder mobiel zijn kunnen deelnemen aan de cursus. Elke les duurt twee uur, inclusief een pauze waarin er gezellig wordt bijgepraat met de andere deelnemers. De theatercursus is voor iedereen die openstaat voor nieuwe ervaringen. Maaike de Vries en Letta van der Horst deden mee met een eerdere theatercursus in Utrecht. Maaike: "Heel bijzonder, ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou doen. Ik word er heel vrolijk van en het is goed voor mijn geheugen." Ook Letta is erg positief over de cursus: "Het is fantastisch! Weer een drempel over – zoals ik dat vaak in mijn leven heb moeten doen. Dit toneelspel brengt ons veel samenhorigheid. Het is zo fijn om lief en leed met elkaar te mogen delen." De repetities zijn onder leiding van theatermaker en actrice Sophie Plekker. Ze is al vier jaar werkzaam bij Stut Theater en maakt het liefst stukken vanuit de persoonlijke verhalen van haar deelnemers. "Ik heb ontzettend veel zin om te starten met Het Goud van Houten. 65-plussers hebben zoveel te geven – met hun levenservaring beschikken ze over verhalen van onschatbare waarde!" De repetities zijn in Aan de Slinger (De Slinger 40, Houten). Alleen in de zomervakantie wordt er 4 weken niet gerepeteerd.

INFORMATIEOCHTEND 17 FEBRUARI Nieuwsgierig geworden? Kom naar de informatieochtend op maandag 17 februari 2020 in de foyer van Aan de Slinger, aanvang 10.15 uur. Er staat koffie en thee klaar en alle vragen over de theatercursus worden beantwoord.

AANMELDEN & KOSTEN De theatercursus is voor inwoners van gemeente Houten van 65 jaar en ouder. Deelname per persoon voor alle repetities en twee voorstellingen: € 18,75 per maand in 8 termijnen, of € 150,- in een keer. Korting voor U-pashouders is mogelijk. Koffie/thee is inbegrepen. Aanmelden kan via Angela de Vogel of Fleur Esmeijer van 'van Houten&co' via: e-mail: info@vanhoutenenco.nl, telefoon: 030 – 7001 500. Het Goud van Houten is een project van Aan de Slinger, 'van Houten&co', Stut Theater en Gemeente Houten. Kijk voor meer informatie op: www.aandeslinger.nl.
 

advertentie
advertentie