Live-portretsessie
Live-portretsessie Kunst om de hoek

Portretsessie in het Theater aan de Slinger

3 februari 2020 om 15:35 Activiteiten

HOUTEN Op 8 februari vindt in Theater Aan de Slinger opnieuw een live-portretsessie plaats. Vier Houtense schilders maken dit jaar een portret van een Houtense dame, die 75 jaar geleden, dus in het jaar van de bevrijding, werd geboren. Deze dame heeft alle verhalen over de bevrijding zowel van haar ouders als van de bevrijders in Canada gehoord, daar zij daar lange tijd heeft gewoond.

Publiek is van harte uitgenodigd te komen kijken hoe schilders een portret opzetten, vragen te stellen en de kunst af te kijken. Ook mag publiek als men zelf teken- of schilderspullen meeneemt, ook komen tekenen of schilderen. Het geheel wordt gepresenteerd door Jasper de Bruin van Omroep Houten. Het vindt plaats tussen 13.30 en 17.00 uur in de foyer van het theater. Toegang is gratis en u kunt gewoon in-en uitlopen.

De gemaakte werken komen in het theater te hangen in de portretexpositie Houtense Koppen, dit jaar alweer de vijfde editie! Ook andere Houtenaren zijn uitgenodigd hun werk in het leveren. Het thema is dit jaar vrijheid, dit in de allerruimste zin van het woord. Inlichten en aanmelden met één portret bij portretschoolhouten@gmail.com.

De portretsessie wordt georganiseerd door Theater aan de Slinger in samenwerking met Kunsthuis Houten en Kunst om de Hoek.

advertentie
advertentie